Railway GK Important Bits for ALP Group D Exams

Railway GK Important Bits: Hi Viewers welcome to ssc-ibps.com in this page our team will provide the Railway Assistant Loco Pilot, Group D, RPF Constable, Sub-Inspector Expected bits in the examination held in the month of August-October 2018. In all Over in India Large Numbers of candidates are preparing for these Railway Recruitment Board Examination 2018. Maximum our teams try to give the most important bits and repeated bits in the previous year exams given question and answers with examples. So don’t delay to start your preparation there is huge competition for Railway jobs. If we are like this bits can share your friends also.

Railway GK Important Bits for ALP Group D Exams

Railway GK Important Bits for ALP Group D Exams

1. Bihu folk dance belongs to?
Answer: Assam


2. Which has more atomic number than fluorine (Be, N, Na, O)?
Answer: Oxygen (O).

3. Which organ is called the Chemical Lab of Human Body?
Answer: Liver

4. Number of steps in Surya Namskar?
Answer:  12

5. First opposition leader in Lok Sabha?
Answer: Ram Subhag Singh.

6. Glucose is stored in our body in the form of?
Answer: Glycogen.

7. National Film Awards started in?
Answer: 1954.

8. Caves near Mumbai harbor?
Answer: Elephanta Caves.

9. Continental Drift Theory is given by?
Answer: Alfred Wegener.

10. Electron movement around nucleus is called?
Answer: Orbital.

11. Highest Civilian Award received by Saina Nehwal?
Answer:  Padma Bhushan.

12. Pluto was discovered by?
Answer:  Clyde Tombaugh (1930).

13. What is Mars’ position by size?
Answer:  7th.

14. Geet Sethi is assosiated with which sport?
Answer: Billiards.

15. Scientific name of Cow?
Answer: Bos Taurus.

16. Who is known as Father of Computer?
Answer: Charles Babbage.

17. Ovis aries is the scientific name of?
Answer: Sheep.

18. Where is Sundarbans Delta?
Answer: West Bengal.

19. When is the World Population Day observed?
Answer: 11 July.

20. Chandragupta Maurya was born in?
Railway GK Important Bits for ALP Group D Exams Railway GK Important Bits for ALP Group D Exams Reviewed by SSC IBPS on 17:21:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.