GK Important Questions for Railway Group D SSC Exams

GK Important Questions for Railway: Hi Viewers welcome to ssc-ibps.com in this page our team will provide the Railway Assistant Loco Pilot, Group D, RPF Constable, Sub-Inspector Expected bits in the examination held in the month of August-October 2018. In all Over in India Large Numbers of candidates are preparing for these Railway Recruitment Board Examination 2018. Maximum our teams try to give the most important bits and repeated bits in the previous year exams given question and answers with examples. So don’t delay to start your preparation there is huge competition for Railway jobs. If we are like this bits can share your friends also.

GK Important Questions in For Railway

GK Important Questions for Railway Group D SSC Exams

1. Ptyalin Enzyme is produced in?
Answer: Salivary glands.

2. Teratali folk dance is related to?
Answer: Rajasthan.

3. In the equation of gravity, G stands for?
Answer: Gravitational constant.

4. Dudhwa Tiger Reserve is located in?
Answer: UP (Uttar Pradesh)

5. Bajirao belongs to which dynasty?
Answer: Peshwa.

6. Deepak Parekh is related to?
Answer: Banking Industry.

7. Indian Constitution is made up of how many words?
Answer: 117,369 words.

8. Salim Chisti Dargah is located in?
Answer: Fatehpur Sikri.

9. Qutub Minar is located in?
Answer: Mehrauli, Delhi.

10. Mohs scale is used to measure?
Answer: Relative Hardness of Minerals.

11. Uranus position from the sun?
Answer: Seventh.

12. Article 43A of Indian Constitution is related to?
Answer: Participation of workers in management of industries.

13. Who invented PlayStation?

Answer: Ken Kutaragi.

14. Atomic number of Hydrogen?
Answer: 1.

15. Instrument to measure light intensity?
Answer: Photometer.

16. The Oath of the Vayuputras is written by?
Answer: Amish Tripathi.

17. Article 43A is related to?
Answer: Directive principles of state policy.

18. Shimla is the capital of?
Answer:  Himachal Pradesh

19. Who is the author of Midnight’s Children is?
Answer: Salman Rushdie

20. What is the full form of TCP?
Answer: Transmission Control Protocol


Tags: easy general knowledge questions and answers, general knowledge questions and answers for competitive exams, general knowledge questions for kids, common general knowledge questions and answers, general knowledge questions and answers pdf, general knowledge questions in English, 100 easy general knowledge questions and answers


GK Important Questions for Railway Group D SSC Exams GK Important Questions for Railway Group D SSC Exams Reviewed by SSC IBPS on 14:01:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.