General Knowledge Important Questions for Railway Group D SSC Exams

General Knowledge Important Questions for Railway: Hi Viewers welcome to ssc-ibps.com in this page our team will provide the Railway Assistant Loco Pilot, Group D, RPF Constable, Sub-Inspector Expected bits in the examination held in the month of August-October 2018. In all Over in India Large Numbers of candidates are preparing for these Railway Recruitment Board Examination 2018. Maximum our teams try to give the most important bits and repeated bits in the previous year exams given question and answers with examples. So don’t delay to start your preparation there is huge competition for Railway jobs. If we are like this bits can share your friends also.

General Knowledge Important Questions for Railway

General Knowledge Important Questions for Railway Group D SSC Exams

1. If force is zero, what will be constant?
Answer: Acceleration.

2. Babur was related to which dynasty?
Answer: Timurid House and Mughal Dynasty.


3. Anju Bobby George is related to which game?
Answer: Athletics.

4. Bandipur National Park is in?
Answer: Chamarajanagara district, Karnataka.

5. Photosynthesis takes place in?
Answer: Plant Cell.

6. LPG is a mixture of?
Answer: Commercial Butane and commercial Propane.

7. London is capital of?
Answer: United Kingdom.

8. Photosynthesis takes place in which part of the plant cell?
Answer: Chloroplast.

9. First newspaper of India?
Answer: Bengal Gazette.

10. Which state has the longest Coastline?
Answer: Gujarat.

11. The Test of My Life is written by?
Answer: Yuvraj Singh.

12. Newton’s 1st law is also known as?
Answer: Law of Inertia.

13. Konkani is official language of?
Answer:  Goa.

14. Where is Alai Darwaza?
Answer: Qutub Complex, Delhi.

15. What is the tenure of member of Lok Sabha?
Answer: 5 years.

16. In which type of market, profit is maximized by maintaining production of a product?
Answer: Oligopoly.

17. Who invented Tire?
Answer: Robert W. Thomson.

18. Bharatnatyam dance form belongs to?
Answer: Tamil Nadu.

19. Port Blair is the capital of?
Answer: Andaman and Nicobar Islands.

20. What is the formula of Cadmium Nitrate?

Answer: Cd(NO3)2.
Tags: easy general knowledge questions and answers, general knowledge questions and answers for competitive exams, general knowledge questions for kids, common general knowledge questions and answers, general knowledge questions and answers pdf, general knowledge questions in English, 100 easy general knowledge questions and answers
General Knowledge Important Questions for Railway Group D SSC Exams General Knowledge Important Questions for Railway Group D SSC Exams Reviewed by SSC-IBPS on 14:15:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.