RRB Previous year Questions Expected Bits Set – 6



RRB Previous year Questions Expected Bits

RRB Previous year Questions Expected Bits Set – 6

1. Tulasidas wrote “Ramacharitamanas” during the region of?
Answer: Akbar

2. The Asiatic Society was established in Calcutta by?
Answer: Sir William Jones

3. The Bahamani Kingdom was founded by?
Answer:  Alauddin Hasan

The Bahmani kingdom was founded by Alauddin Hasan in 1347. After his coronation, he assumed the title of Alauddin Hasan Bahman Shah (1347-58), it is from this title that the kingdom was called the Bahmani kingdom.

4. “My Life” is the autobiography of whom?
Answer: Bill Clinton

5. Ten Degree Channel is between
Answer:  Andaman Islands and Nicobar Islands

6. By What name is the Ganga known in Bangladesh?
Answer:  Padma

7. Saraswati Samman is given annually for outstanding contribution to?
Answer: Literature

8. Moortidevi Award is given annually in which field?
Answer: Literature

9. International Yoga Day is observed on?
Answer: 21st June

10. Who own the Mis.India Title 2019?
Answer: Anukreethy Vas (Tamil Nadu)





RRB Previous year Questions Expected Bits Set – 6 RRB Previous year Questions Expected Bits Set – 6 Reviewed by SSC IBPS on 17:51:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.