RPF SI Previous Year Bits Constable ALP Group D Expected Bits Set – 4

RPF SI Previous Year Bits: Hi Viewers in this post we are sharing the Most Important questions with answers useful for the Railway Protection Force (RPF) Constable, SI, ALP, and Group – D Exams. This year 2018-2019 Railway Recruitment Board has filling huge number of vacancies in Different Categories maximum all categories syllabus is same but level of the Questions asked different here we cover all level of questions helpful for your preparation. We hope this questions all you like share to your friends also.

RPF SI Previous Year Bits ALP Group D Exams 2018

RPF SI Previous Year Bits Constable ALP Group D Expected Bits Set – 4

1. The Term of “Isoneph” indicates the lines of Equal

Answer: Cloudiness

2. What is the DAM name of the Highest Gravity Dam in The World?

Answer: Bhakra Dam (Himachal Pradesh)

It has height of 741 feet (225.55 m.) with length of 1700 feet (518.25 m.)

3. Conversion of Chemical Energy into electrical energy occurs in

Answer:  Battery

4. Generally the soil of the northern plains of India has been formed by

Answer: Aggradation

5. The Indian King Who Opposed Alexander was---?

Answer: King Porus

The Battle of the Hydaspes was fought in 326 BC by Alexander the Great against King Porus, on the banks of the river Hydaspes.

6. What is the Name of Buddha’s Charioteer?

Answer:  Channa

7. When and where was “Ghadar Party” Founded?

Answer: United States, 1913

8. At the Second Round Table Conference, The Indian National Congress was represented by whom?

Answer:  Mohan Das Karam Chand Gandhi

The Second Round Conference opened on September 7, 1931.

Sarojini Naidu represented Indian women.

9. The Most Abundant Element in the Earth’s Crust is?

Answer: Oxygen (46.6%)

Followed by Silicon (27.7%) and Aluminum (8.1%)

10. Kakolat Water fall is situated at?

Answer: Bihar

11. Permeant Magnet can be made from

Answer: Aluminum (AL)

Atomic Number is 13

12. Jamini Roy is famous as which category?

Answer: Painter

13. Who is the Author of Book “Mudra Rakshasa”?

Answer:  Vishakhadatta

14. “Vishnupad Temple” is located at

Answer: Gaya


15. World Population Day is observed on?

Answer: July 11


Related Articles for Railway Recruitment Board Exams








RPF SI Previous Year Bits Constable ALP Group D Expected Bits Set – 4 RPF SI Previous Year Bits Constable ALP Group D Expected Bits Set – 4 Reviewed by SSC IBPS on 12:17:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.