RPF SI Expected bits 2018 Railway Police Previous year Papers PDF Download

RPF SI Expected bits 2018: Hi Viewers welcome to ssc-ibps.com, in this post we are sharing most important previous year asked question in the Railway recruitment board examinations (RRB). At this time RRB board has announced the Police Protection Force Constable and Sub-Inspector jobs in all railway zones. This post we are given the most important expected bits for railway police jobs written test in 2018.

RPF SI Expected bits 2018 Railway Constable Exams

RPF SI Expected bits 2018 Railway Police Previous year Papers PDF Download

1. The Lok Sabha is called in session for at least how many times in a year?
Answer: Twice

2. One Horse Power is equal to
Answer: 746 Watts

3. The Principle source of revenue to the state government in India is?
Answer:  Sales Tax

4. In Which Year Arjun Awards was introduced?
Answer: 1961

5. The First Indian Woman to Scale the Mount Everest
Answer: Bachendri Pal (in the year 1984)

6. Who wrote “Tughluqnama”?
Answer: Amir Khusrow

7. Where was the Arya Samaj set up for the first time in 1875?
Answer: Bombay

8. Who is the Leader of Young Bengal Movement was?
Answer: Henry Louis Vivian Derozio

9. The Kalinga Prize is given by which of the following?
Answer: UNESCO

10. The founder of the first Afghan dynasty in India was?
Answer: Bahlul Khan Lodi

11. Which State has largest costal line in India?
Answer: Gujarat

12. Where did Mahatma Gandhi First Try the Weapon of Satyagraha?
Answer: South Africa

13. International Atomic Energy Agency Headquarters are located at?
Answer: Vienna, Austria

14. The Yellow color of Urine is due to the presence of
 Answer: Urochrome

15. in India First English News Paper Started by?
Answer: James Augustus Hicky (In the Year 1780)

News Paper: Bengal Gazette

Published From: Kolkata


RPF Constable Syllabus PDF Download

In All over India large numbers of candidates are preparing for this Railway Police Constable exam 2018. Indian Railway Recruitment has filling the constable under the Employment Notice No. Constable/RPF – 01/2018. Last Date for filling online application is 30th June-2018. The Online Computer based test held in the month of September and October 2018 at all Indian Railway Zonal Examination centers. Those who are preparing for RPF Constable to know the complete detailed syllabus and selection process below this article we are enclosed all the detailed check it once.  

Related Articles for Railway Recruitment Board Exams


Speed Maths Tricks PDF Download









Tags: Railway ALP Expected Bits, RRB Group – D Previous year Asked questions, Assistant Loco Pilot Expected questions, RPF Constable SI Bits, Railway Police Exams Bits 2018.

RPF SI Expected bits 2018 Railway Police Previous year Papers PDF Download RPF SI Expected bits 2018 Railway Police Previous year Papers PDF Download Reviewed by SSC-IBPS on 14:01:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.