Railway Police SI Constable Important GK Questions PDF Download

Railway Police SI Constable Important GK Questions PDF: Hi Viewers welcome to ssc-ibps.com, in this article we are sharing the most important bits asked in the all previous years examinations conducted by different examinations boards. These all gk bits are expected are coming reputed in all exams. This time railway, SSC, TSPSC, APPSC and other board has conducted the different type exams General Knowledge Bits are useful for your preparation. Below we are attached the 100+ GK Important bits PDF file free download we shared the General study notes and quizzes for practice section. All Bits are gathering from different examination questions papers like SSC CGL, CHSL, Junior Engineer, Railway ALP, Group D, other competitive exams.

Railway Police SI Constable Important GK Questions

Railway Police SI Constable Important GK Questions PDF Download

1. Kalinga Battle was fought in?
Answer: 262-261 BC.


2. Who formulated the Theory of Evolution?
Answer– Charles Darwin.

3. Alaknanda river flow through which city?
Answer: Badrinath.

4. 1 kb is equal to how many bytes?
Answer: 1024.

5. Full form of RAW?.
Answer: Research and Analysis Wing

6. Chloroprene, neoprene, isoprene are types of?
Answer: Rubber

7. Which festival in India is related to boat race?
Answer: Vallam Kali

8. Who designed the Indian Parliament?
Answer: Edwin Lutyens

9. Which Indian won the Nobel Prize in literature?
Answer: Rabindranath Tagore

10. What is solid CO2 known as?
Answer: Dry Ice

11. Flamingo festival is celebrated in which state?
Answer: Andhra Pradesh

12. Who wrote “The God of Small Things”?
Answer:  Arundhati Roy

13. Who invented the Lightning Rod?
Answer:  Benjamin Franklin.

14. Who was the first man in space?
Answer: Yuri Gargarin

15. Manas Reserve is located in which state?
Answer: Assam.

16. Who formulated the Theory of Evolution?
 Answer: – Charles Darwin.

17. Hopman cup is related to?
Answer: Tennis

18. The Test of My Life is written by?.
Answer: – Yuvraj Singh

19. Who invented Tire?
Answer: – Robert W. Thomson.

20. All India Trinamool Congress was established in?.
Answer: 1 January 1998

Click Here PDF File Download

Tags: General knowledge bits for railway, railway general knowledge questions and answers pdf, railway gk pdf in English, general awareness on railway pdf, railway gk pdf 2018, rrb gk questions in hindi pdf, railway questions and answers pdf, indian railway general knowledge pdf in hindi, gk for railway exam 2018

Railway Police SI Constable Important GK Questions PDF Download Railway Police SI Constable Important GK Questions PDF Download Reviewed by SSC IBPS on 10:01:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.