Railway ALP Police Exam Expected Bits Set – 5

Railway ALP Police Exam Expected Bits: Hi Viewers welcome to ssc-ibps.com, in this post we are sharing most important previous year asked question in the Railway recruitment board examinations (RRB). At this time RRB board has announced the Police Protection Force Constable and Sub-Inspector jobs in all railway zones. This post we are given the most important expected bits for railway police jobs written test in 2018.

Railway ALP Police Exam Expected Bits Set - 5

Railway ALP Police Exam Expected Bits Set – 5

1. Who said “Ram and Rahim are the two different names of the same God”?
Answer: Kabir

2. The Capital City of the Pal lavas was?
Answer: Kanchipuram

3. Who is the Chief Law officer of India?
Answer: Attorney General

4. All Living beings are made up of one or more basic unites?
Answer: Cells

5. Zoology means study of
Answer: Animals

6. Skin is respiratory organ of?
Answer: Earthworm

7. How many times do the hands of a clock coincide in a day?
Answer: 22 Times

8. The Speedometer of a car measures
Answer: acceleration

9. Natural gas, Petroleum and coal are -----------?
Answer: Fossil fuels  

10. Sudarshan Pattnaik is a famous personality for which art?
Answer: Sand Art

11. Who is the author of the book “Beyond the lines: An Auto-biography”?  
Answer: Kuldip Nair

12. The distance between the rails in Broad gauge is?
Answer: 1.676 Meters

13. Kudankulam Nuclear Power Plant is located at?
Answer: Koodankulam in the Tirunelveli district of the Tamil Nadu

14. Doctors day observed on which date?
Answer: July 1st

15. Mudumalai Sanctuary is famous for
Answer: Elephants  

16. National Emergency has been declared so far how many times?
Answer: Three Times

1962 (China war),

1971 (Pakistan war)

1975 (declared by Indira Gandhi)

17. The largest continent in term of area is
 Answer: Asia

Area: 44,391,162 square km.

18. Diamond mines are located in
Answer: Panna, Madhya Pradesh

19. Which country has won the most FIFA world cups?
Answer: Brazil (5 Times)

Germany and Italy (4 times)

20. When was the Food and Agriculture Organization was started?
Answer: 16th October 1945

Headquarters: Rome, Italy

 

Related Articles for All Competitive exams










Tags: Railway ALP Expected Bits, RRB Group – D Previous year Asked questions, Assistant Loco Pilot Expected questions, RPF Constable SI Bits, Railway Police Exams Bits 2018.


Railway ALP Police Exam Expected Bits Set – 5 Railway ALP Police Exam Expected Bits Set – 5 Reviewed by SSC IBPS on 18:04:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.