Railway ALP Group D RPF Expected Bits 2018 Set-1

Railway ALP Group D RPF Expected Bits 2018: Hi Viewers welcome to ssc-ibps.com in this page our team will provide the Railway Assistant Loco Pilot, Group D, RPF Constable, Sub-Inspector Expected bits in the examination held in the month of August-October 2018. In all Over in India Large Numbers of candidates are preparing for these Railway Recruitment Board Examination 2018.

RAILWAY ALP GROUP D RPF Expected Bits 2018

Railway ALP Group D RPF Expected Bits 2018 Set-1

1. Which cells are destroyed in Aids?
Answer: Lymphocytes

2. Full From Of NMDC
Answer: National Mineral Development Corporation

3. Which Article in the Constitution deals with the Village panchayats?
Answer: Article 40

4. When Two Gases are mixed, the Entropy:
Answer: Increases

5. Raghbir Singh Memorial Cup is associated with:
Answer: Foot Ball


6. Red rot of Sugarcane is caused by?
Answer: Fungus

7. Who is the Present RBI Governor?
Answer: Urjit Patel

8. What is the main purpose of white blood corpuscles?
Answer: To combat infection


9. Head Quarters of World bank located at?
Answer: Washington D.C

10. Panchayati Raj was first introduced in India in October 1959 in which State?
Answer: Rajasthan

11. The Vitamin lost when rice is washed repeatedly is:
Answer: Vitamin B1


12. The Central Information Commission was established in the year?
Answer: 12 October 2005

Explanation: The Central Information Commission (CIC) set up under the Right to Information Act is the authorized body, established in 2005.

13. Who is the author of the Book India “A Million Mutinies Now”?
Answer: V.S. Naipaul

14. 13 Chambered heart occurs in:
Answer: Cockroach

15. In Which State is the Rajiv Gandhi National Institute of Youth Development located?
Answer: Tamil Nadu

16. The Mughal Empire extended up to Tamil Territory in South Under the reign of?   
Answer: Aurangzeb

17. Who was the First women ruler of Medieval in India?
Answer: Razia Sultana

18. The Brightest Colour emitted by the sun is?
Answer: Yellow- Green

19. The Study of Pollen grains is called
Answer: Palynology

20. Who is the First Citizen of the City?
Answer:  Mayor of the City

Related Articles for Competitive Exams


RPF Constable Syllabus PDF Download




Railway ALP Group D RPF Expected Bits 2018 Set-1 Railway ALP Group D RPF Expected Bits 2018 Set-1 Reviewed by SSC IBPS on 12:56:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.