Railway ALP Group D RPF Constable SI Expected Bits Set 2

Railway ALP Group D RPF Constable SI Expected Bits: Hi Viewers welcome to ssc-ibps.com, in this post we are sharing the most important bits for the RRB Recruitment Board Exams 2018. These bit all gathering from previous year asked question in different examination in railway written tests.  

Railway ALP Group D RPF Constable SI Expected Bits

Railway ALP Group D RPF Constable SI Expected Bits Set 2


1. The Railways gets the maximum income from
Answer: Goods freight

2. The chief source of heat energy is?
Answer: Sun Light

3. The Aravalli hills are located in
Answer: Rajasthan

4. The description of caste system is found in
Answer: Rig Veda

5. Who is called the Akbar of Kashmir?
Answer: Janulabeddin

6. Who was the first Indian to reach Antarctica?
Answer: Dr Syed Zahur Qasim

7. Bones of horses of Harappan civilization were found at
Answer: Surkotada

8. What is Ag-mark?
Answer: Test of purity in the production of vegetable oil etc.

9. The National Highway system is the responsibility of
Answer: Central and State governments

10. Supersonic jets cause pollution by thinning of
Answer: Ozone layer

11. The device used for converting alternating current to direct current is called
Answer: Rectifier

12. Mention the ray which appears to originate outside the earth.
Answer: Cosmic ray

13. Oil rises up to wick in a lamp because
Answer: Of the surface tension phenomenon

14. All doubts and disputes in connection with election of the Vice- President of India are decided by the
Answer: Supreme Court of India

15. The length of Indian rails is
Answer: 67,312 km (41,826 mi)

Indian Railways is one of the world's largest railway networks comprising 115,000 km (71,000 mi) of track length over a route of 67,312 km (41,826 mi).

16. The capital of the king of Punjab Ranjit Singh was
Answer: Lahore

17. Photosynthesis does not take place in
Answer: Virus

18. In nucleuic protein, Uceriotic chromosomes are alike in
Answer: Metaphase

19. In ionic solid, the velocity of electricity is
Answer: Fast

20. The largest phase in cell division is
Answer: Pacotin

Related Articles for RRB Competitive Exams


List of Sports and Trophies PDF Download 






Railway ALP Group D RPF Constable SI Expected Bits Set 2 Railway ALP Group D RPF Constable SI Expected Bits Set 2 Reviewed by SSC-IBPS on 18:58:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.