GK Questions on Railway Exams PDF Download

GK Questions on Railway Exams pdf download: Hi Viewers welcome to ssc-ibps.com, in this article we are sharing the most important bits asked in the all previous years examinations conducted by different examinations boards. These all gk bits are expected are coming reputed in all exams. This time railway, SSC, TSPSC, APPSC and other board has conducted the different type exams General Knowledge Bits are useful for your preparation. Below we are attached the 100+ GK Important bits PDF file free download we shared the General study notes and quizzes for practice section. All Bits are gathering from different examination questions papers like SSC CGL, CHSL, Junior Engineer, Railway ALP, Group D, other competitive exams.

GK Questions on Railway Exams PDF Download

GK Questions on Railway Exams PDF Download

1. Quit India Movement started is?
Answer: 1942


2. Electric tram was invented by?
Answer: Fyodor Piroshky.

3. Who discovered Bacteria?
Answer: Antony Van Leeuwenhoek

4. Who is the author of ‘Ignited Minds’?
Answer: Dr. APJ Abdul Kalam

5. Mohiniyattam dance belongs to which state?
Answer: Kerala

6. Number of official languages in India?
Answer: 22 languages

7. Chandragiri fort is located in?
Answer: Andhra Pradesh.

8. What is Mycology the study of?
 Answer: Fungi

9. What is Article 343 known for?
Answer: Official Languages of India

10. When was the Hawa Mahal built?
Answer: 1799

12. Which instrument is used to measure blood pressure?
 Answer: Sphygmomanometer

13. Which of these are also known as suicide cells?
Answer: Lysosomes

14. Permanent Revenue Settlement of Bengal was introduced by?
Answer: Lord Cornwallis

15. Who wrote the book “Train To Pakistan”?
 Answer: Khushwant Singh

16. Who discovered the Benzene molecule?
Michael Faraday

17. First chief election commissioner of India?
Answer: Sukumar Sen

18. ISRO was set up in which year?
Answer: 1969.

19. How many layers does skin have?
Answer: 3 (Epidermis, Dermis, Hypodermis)

20. Who wrote the Harry Potter series?
Answer: JK Rowling

Related Articles for Railway and competitive exams




Tags: General knowledge bits for railway, railway general knowledge questions and answers pdf, railway gk pdf in English, general awareness on railway pdf, railway gk pdf 2018, rrb gk questions in hindi pdf, railway questions and answers pdf, indian railway general knowledge pdf in hindi, gk for railway exam 2018

GK Questions on Railway Exams PDF Download GK Questions on Railway Exams PDF Download Reviewed by SSC IBPS on 16:42:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.