RRB Group D General Knowledge Repeated Bits Previous Year Questions

RRB Group D General Knowledge Repeated Bits: Hi Viewers welcome to our portal ssc-ibps.com, in this article we are providing the important repeated question in Railway Recruitment Board Examination like as Assistant Loco Pilot, Group D and Other Examinations. in the year 2018-19 Indian Railway Recruitment has released more than 1 lakh railway posts in different notification.  For all notification examination pattern and syllabus are mention in previous articles. This article given the most Important expected questions in Railway exams these bits are useful for preparation.

RRB Group D General Knowledge Repeated Bits

1. The headquarter of international atomic energy agency is located in?
A) Geneva
B) Washington
C) Vienna
D) London
Answer: C

2. Dr.boutros Boutros gahli, the secretary general of UNO belongs to?
A) Iran
B) Korea
C) Egypt
D) Saudi Arabia
Answer: C

3. The headquarters of UNESCO is at?
A) Rome
B) Geneva
C) Paris
D) New York
Answer: C


4. SAARC was founded in?
A) New delhi
B) Dhaka
C) Geneva
D) Thimpu
Answer: B

5. The international court of justice is located at?
A) Geneva
B) Hague
C) San Francisco
D) London
Answer: C

6. The international court of justice was established in the year?
A) 1947
B) 1946
C) 1950
D) 1948
Answer: B

7. Pakistan which rejoined the commonwealth, had pulled itself out it the year?
A) 1972
B) 1975
C) 1978
D) 1981
Answer: A

8. Veto power is not possessed by?
A) U.K
B) U.S.A
C) Russia
D) West Germany
Answer: D

9. Where is the head quarter of ammesty international?
A) New York
B) London
C) Paris
D) Geneva
Answer: B

10. United Nations adopted a charter of economic rights in the year?
A) 1956
B) 1964
C) 1969
D) 1974
Answer: D


Related Articles




RRB Group D General Knowledge Repeated Bits Previous Year Questions RRB Group D General Knowledge Repeated Bits Previous Year Questions Reviewed by SSC IBPS on 18:56:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.