Railway Group D ALP Expected Bits 2018 RRB CBT Expected Questions with Answers

Railway Group D ALP Expected Bits 2018: Hi Viewers welcome to our portal ssc-ibps.com, in this article we are providing the important repeated question in Railway Recruitment Board Examination like as Assistant Loco Pilot, Group D and Other Examinations. in the year 2018-19 Indian Railway Recruitment has released more than 1 lakh railway posts in different notification.  For all notification examination pattern and syllabus are mention in previous articles. This article given the most Important expected questions in Railway exams these bits are useful for preparation.

Railway Group D ALP Expected Bits 2018

1. The Constitution of India came into force with effect from ……………..
Answer: - January 26, 1950

2. Where and when was the Ghadar party founded?
Answer: - America, 1913  

3. New York is situated on the river?
Answer: - Hudson

4. Who invented Radar?
Answer:-. Robert Watson Watt

Railway Group D ALP Expected Bits 2018 RRB CBT Expected Questions with Answers

5. The Smallest Flower Is?
Answer: Wolffia

6. When was we observed World Water Day is
Answer: March 22

7. Which vitamin is considered to be a hormone?
Answer:  Vitamin D
Explanation: Note: Vitamin D is actually a hormone rather than a vitamin. The body makes most of the vitamin D it needs; only about 10% comes from our food. The action of sunlight on our skin produces a substance called cholecalciferol, which is converted by the liver to calcidiol.

7. Railway coaches are produced at
Answer: Perambur

8. What is the slogan of Indian Railway?
Answer: lifeline of the nation

9. Who wrote the book "Indian War of Independence”?
Answer: V.D. Savarkar

10. The least penetrating power ray is
Answer: α- rays

11. Which hill station’s name means ‘place of thunderbolt’?
Answer: Darjeeling

12. What is the chemical name of Tear Gas?
Answer: Chloroacetophenone

13. The Nilgiri hills are located in the state of
Answer: Tamil Nadu

14. Which country is known as `Cockpit of Europe`?
Answer: Belgium    

15. International Mother Language Day Celebrated on
Answer: February-21

Related Article for Railway Group D Exams






Railway Group D ALP Expected Bits 2018 RRB CBT Expected Questions with Answers Railway Group D ALP Expected Bits 2018 RRB CBT Expected Questions with Answers Reviewed by SSC-IBPS on 20:38:00 Rating: 5

1 comment :

  1. nice bits useful for Railway Group D preparing Candidates

    ReplyDelete

Powered by Blogger.