Indian Geography Previous year Question With answers Railway Exams

Indian Geography Previous year Question With answers: Hi Viewers welcome to the ssc-ibps.com, in this post we are sharing the previous year asked question in the Geography Topic useful for the Railway Assistant Loco Pilot and Group D Exams. Here we also provided the Indian Geography Short Notes, Geography by Majid Hussain Book PDF All files are attached below the links.

Indian Geography Previous year Question With answers Railway Exams


1. French Canadians are largely concentrated in?
A) The lowlands along st.lawrence river in Quebec
B) The areas all along the U.S. border with Canada
C) The province of Ontario bordering the great lakes
D) The wheat belt in the lower interior plains
Answer: A

2. Which of the following pairs is not correctly matched?
A) Ribbon falls-California
B) Tugela falls-Nepal, and South Africa
C) Powers court falls-Ireland
D) Sutherland falls-Norway
Answer: D

3. Which one of the following countries has the largest forested area in the world?
A) Brazils
B) Canada
C) Russian federation
D) United states of America
Answer: C

4. Which country in Europe is called the land of midnight sun?
A) Norway
B) Finland
C) Iceland
D) Sweden
Answer: A
Indian Geography Previous year Question With answers Railway Exams


5. Name the continent which is located totally in the southern hemisphere?
A) Asia
B) Australia
C) Africa
D) Europe
Answer: B

6. Which one is not correctly matched?
A) Longcoy-russia
B) Rhine-Germany
C) Glasgow-great Britain
D) Pittsburg-USA
Answer: A

7. Northern part of Australia is typified by which one of the following?
A) Equatorial climate
B) Mediterranean climate
C) Temperate climate
D) Monsoon climate
Answer: D

8. Among the following which one has the largest number of land-border neighboring countries?
A) Brazil
B) Russia
C) Germany
D) Zambia
Answer: B

9. Which of the following states of the USA are attached to Mexico?
A) California and Texas
B) Kansas and Kentucky
C) New Mexico and Arkansas
D) Rhode island and Hawaii
Answer: A

10. The United Kingdom consisted of England and-------?
A) Northern Ireland, plama and Iceland
B) Northern Ireland, Scotland, and wales
C) Scotland, Sardinia, and wales
D) Scotland, wales and Faeroe island
Answer: B

Related Articles for Railway Recruitment 2018 Examinations




Indian Geography Previous year Question With answers Railway Exams Indian Geography Previous year Question With answers Railway Exams Reviewed by SSC-IBPS on 15:23:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.