Books and Authors Part – 3 Railway Repeated Bits

Railway Important Repeated Bits about Books and Authors: Hi Viewers welcome to our web portal ssc-ibps.com, in this post we are given the previous year railway examination asked topics in books and author topics. These bits are very useful for your preparation in every competitive exam from this topic maximum one or two questions are coming this topic.  This time getting the railway post is not a simple task more than 2 cores of application are received by all Indian Railway Recruitment Boards. This is the Part 3 of books and authors below we are enclosed remaining two parts of the important bits of books and authors.


Railway Important Repeated Bits about Books and Authors Part - 3

1. Who formulated the drain of wealth theory?
A) Dadabhai noroji
B) M.G.Ranade
C)R.C.Dutt
D) B.C.Pal
Answer: A

2. Who has the written the book two lives?
A) Salman rushdie
B) Arundhati roy
C) Vikram seth
D) Shiv khera
Answer: C

3. The author of the book India wins freedom is?
A) Kuldeep nawar
B) Maulana abul kalam azad
C) Jawahar lal Nehru
D) Indira Gandhi
Answer: B
Books and Authors Part – 3 Railway Repeated Bits


4. The author of the book my experiments with truth are?
A) Maulana abul kalam azad
B) Govind vallabh pant
C) M.K.Gandhi
D) Tara all beg
Answer: C

5. Who amongst the following is the author of the classic book life divine?
A) Ravi Shankar
B) Swami Vivekananda
C) Radha Krishnan
D) Aurobindo ghosh
Answer: D

6. Dr.Ravuri bharadwaja has been chosen for the jnanpith award 2012 for his outstanding literary contribution in?
A) Tamil
B) Telugu
C) Kannada
D) Malayalam
Answer: D

7. Who amongst the following is the author of the book A Bend in the river?
A) Chetan bhagat
B) V.S.Naipaul
C) Kiran desai
D) Anita desai
Answer: B

8. Who wrote the book cry the peacock?
A) Khushwant singh
B) Morarji desai
C) Anita desai
D) Arun Gandhi
Answer: C

9. Which one of the following books was written by tilak?
A) India in transition
B) Gita rahasya
C) Discovery of india
D) Gokhale-my political guru
Answer: B

10. Who has played the lead role of milkha Singh in the film bhag milkha bhag?
A) Ddhanush
B) Chiranjeevi
C) Aamir khan
D) Farhan akhtar
Answer: D  



Related Articles for Railway Recruitment Board Exams





Books and Authors Part – 3 Railway Repeated Bits Books and Authors Part – 3 Railway Repeated Bits Reviewed by SSC IBPS on 19:44:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.