Biology Most Important Questions for all competitive exams



Biology Most Important Questions for all competitive exams

1. Bark includes?
A) All the tissues outside vascular cambium
B) Tissue inside the vascular cambium
C) Tissue inside xylem
D) All the dead tissue outside vascular cambium
Answer: A

2. In tree the growth ring represent?
A) Primary xylem
B) Secondary xylem
C) Secondary phloem
D) Cambium
Answer: B

3. Procambium situated just behind the apical meristem gives rise to?
A) Primary vascular bundles and primary cambium
B) Only vascular cambium
C) Only crock cambium
D) Only primary vascular bundles
Answer: A
Biology Most Important Questions for all competitive exams


4. The cell wall of xylem cells is rich in?
A) Lipid
B) Protein
C) Lignin
D) Starch
Answer: C

5. Whose living cell provides tensile and mechanical strength?
A) Collenchyma
B) Sclerenchyma
C) Phloem
D) Sclerosis
Answer: A

6. Vascular cambium and crock cambium is the example of?
A) Apical meristem
B) Lateral meristem
C) Intercalary meristem
D) Element of xylem & xylem & phloem
Answer: B

7. The main function of palisade parenchyma leaf is?
A) Transpiration
B) Conduction
C) Respiration
D) Photosynthesis
Answer: D

8. One growing ring of plant is consisting of?
A) Only autumn wood
B) Spring wood and early wood
C) Only spring wood
D) Spring wood and autumn wood
Answer: D

9. Annual ring does not occur in dicot tree growing on seashore because?
A) Soil is sandy
B) There is little climatic variation
C) Increased moisture
D) There is a large scale dalmatic variation
Answer: B


10. Meristem is a group of cell that?
A) Elongate and add to the group of permanent cell
B) Add to the bulk of plant
C) Store food
D) Divide continually to form new cells
Answer: D

Related Articles for All Competitive Exams





Biology Most Important Questions for all competitive exams Biology Most Important Questions for all competitive exams Reviewed by SSC IBPS on 15:38:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.