Basic Computer Questions and Answers for Railway Exams (Internet Exposer)

Basic Computer Questions and Answers for Railway Exams: Hi Friends welcome to ssc-ibps.com, in this post we are sharing the questions in Computer internet Exposer Questions with answers useful for the Railway ALP, Group D and NTPC Exams. These bits are useful for preparation of Railway ALP, Group D Posts online written test conducted by the Railway Recruitment Board (RRB) in all over India.

Basic Computer Questions and Answers for Railway Exams

1. If you are going to a site you use often, instead of having to type in the address every time, you should ……………
A) Save it as a file
B) Make a copy of it
C) Bookmark it
D) Delete it
E) None of these
Answer: C

2. Output which is made up of pictures, sounds, and video is called …….
A) COM
B) Hard copy
C) Graphics
D) Multimedia
E) None of these
Answer: D

3. WWW stands for ………
A) World work web
B) Wide work web
C) Wide world web
D) World Wide Web
E) None of these
Answer: D


4. The vast network of computers that connects millions of people all over the world is called ……
A) LAN
B) Wed
C) Hypertext
D) Internet
E) None of these
Answer: D

5. Coded entries which are used to gain access to a computer system are called ……
A) Entry codes
B) Passwords
C) Security commands
D) Code words
E) None of these
Answer: B

Basic Computer Questions and Answers for Railway Exams (Internet Exposer)


6. The “home page “ of a website is …….
A) The largest page
B) The last page
C) The first page
D) The most colorful page
E) None of these
Answer: A


7. The internet is a system of ……..
A) Software bundles
B) Web page
C) Website
D) Interconnected networks
E) None of these
Answer: D

8. The ……… also called the web contains billions of documents.
A) World Wide Web (WWW)
B) HTTP
C) Web portal
D) Domain
E) None of these
Answer: A

9. What is an e-mail attachment?
A) A receipt sent by the recipient
B) A separate document from another program sent along with an e-mail message
C) A malicious parasite that feeds off of your messages and destroys the contents
D) A list of CC or BCC recipients
E) None of these
Answer: B

10. Which of the following are all considered advantages of e-mail ?
A) Convenience, speed of delivery, generality and reliability
B) Printable global and exposing
C) Global, convenience and Microsoft word
D) Slow delivery reliable global and in expansive
E) None of these
Answer: A

Related Articles for Railway Recruitment Board Exams




Basic Computer Questions and Answers for Railway Exams (Internet Exposer) Basic Computer Questions and Answers for Railway Exams (Internet Exposer) Reviewed by SSC IBPS on 12:14:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.