Railway Important Repeated Bits about Books and Authors Part 2

Railway Important Repeated Bits about Books and Authors: Hi Viewers welcome to our web portal ssc-ibps.com, in this post we are given the previous year railway examination asked topics in books and author topics. These bits are very useful for your preparation in every competitive exam from this topic maximum one or two questions are coming this topic.  This time getting the railway post is not a simple task more than 2 cores of application are received by all Indian Railway Recruitment Boards.  


Railway Important Repeated Bits about and Authors

1. The one straw revolution was written by?
A) Masanobu fukuoka
B) Richael Carlson
C) M.S.Swaminathan
D) Norman Borlaug
Answer: A

2. Which one of the following literary works was not written by R.K.Narayan?
A) Malgudi days
B) Swami and his friends
C) Guide
D) Gardner
Answer: C

3. Which one of the following novels was not written by Charles dickens?
A) Pride and prejudice
B) Oliver twist
C) Pickwick papers
D) Hard times
Answer: A
Railway Important Repeated Bits about Books and Authors Part 2

4. Who wrote the book why socialism?
A) Jayaprakash narayan
B) Mahatma Gandhi
C) Acharya narendra dev
D) M.N.Roy
Answer: A

5. Karl marx wrote?
A) Asian drama
B) Emma
C) Das capital
D) Good earth
Answer: C


6. Life divine is a book written by?
A) M.K.Gandhi
B) Rabindranath tagore
C) S.Radhakrishnan
D) Shri aurobindo
Answer: D

7. Who among the following has written the famous book malgudi days?
A) V.S.Naipaul
B) Deepak chopra
C) Rabindranath tagore
D) R.K.Narayan
Answer: D

8. Who is the author of the book wings of fire?
A) Abul kalam azad
B) Abdul kalam
C) Arundhati roy
D) Chetan bhagat
Answer: B

9. The discovery of india was written in Ahmednagar fort during imprisonment who wrote the discovery of India?
A) Swami vivekanand
B) Mahatma Gandhi
C) Subhash Chandra bose
D) Jawahar lal Nehru
Answer: D

10. Who wrote the book train to Pakistan?
A) Mulk raj anand
B) Shobha singh
C) Ruskin bond
D) Khuswant singh

Related Articles for Railway Recruitment Board Exams








Railway Important Repeated Bits about Books and Authors Part 2 Railway Important Repeated Bits about Books and Authors Part 2 Reviewed by SSC IBPS on 21:28:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.