Railway Important Repeated Bits about Books and Authors ALP and Group D Exams

Railway Important Repeated Bits about Books and Authors: Hi Viewers welcome to our web portal ssc-ibps.com, in this post we are given the previous year railway examination asked topics in books and author topics. These bits are very useful for your preparation in every competitive exam from this topic maximum one or two questions are coming this topic.


Railway Important Repeated Bits about and Authors

1. Which of the following books has been written by kamala das?
A) Witness the night
B) The red devil
C) Earth and ashes
D) Tonight this savage rite
Answer: D

2. Brand mantras is a book written by?
A) Bimal chowdhary
B) Shiv khera
C) Arindam R.Chowdhary
D) Jagdeep kapoor
Answer: D

3. The shade of swords is a book written by?
A) M.J.Akbar
B) Manil suri
C) Urmila lanba
D) Vasant potdar
Answer: A


4. Who is the author of adhe-adhure?
A) Mohan rakesh
B) Prem chand
C) Nirala
D) Pant
Answer: A

5. Who of the following is the author of the book the audacity of hope?
A) Al gore
B) Barrack obama
C) Bill Clinton
D) Hillary Clinton

Answer: B

6. Who amongst the following is the author of the book dreams from my father a story  of race and inheritance?
A) Barrack obama
B) Johan evans Aatta mills
C) Nelson Mandela
D) Danny boyle
Answer: A


7. Travelling through conflict is a book written by?
A) Hamid ansari
B) Cherie blair
C) Balraj Krishna
D) Salman rushdie
Answer: A

8. Who amongst the following is the author of the book termites in the trading system?
A) M.S.Swaminathan
B) Jagdish bhagwati
C) Jaswant singh
D) M.Chelapati rao
Answer: B

9. Long walk to freedom is a book written by?
A) Sonia Gandhi
B) L.K.Advani
C) Nelson Mandela
D) Banazir Bhutto
Answer: C

10. Who is the author of adhe-adhure?
A) Mohan rakesh
B) Prem chand
C) Nirala
D) Pant

Related Articles for Railway Recruitment Board Exams


Union Budget 2018-2019 Expected Question




Railway Important Repeated Bits about Books and Authors ALP and Group D Exams Railway Important Repeated Bits about Books and Authors ALP and Group D Exams Reviewed by SSC-IBPS on 17:08:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.