Indian Geography Previous year Question With answers For Railway Exams

Indian Geography Previous year Question With answers: Hi Viewers welcome to the ssc-ibps.com, in this post we are sharing the previous year asked question in the Geography Topic useful for the Railway Assistant Loco Pilot and Group D Exams. Here we also provided the Indian Geography Short Notes, Geography by Majid Hussain Book PDF All files are attached below the links.

Indian Geography Previous year Question With answers

1. Which one of the following sectors of the economy is state-owned and its service sector is a public enterprise?
A) Irrigation
B) Agriculture
C) Forests
D) Plantation
Answer: A

2. Fishing hunting and food gathering activates are carried out by?
A) Seeming’s of Malaysia
B) Masais of east Africa
C) Bedouins of Arabia
D) Kirghiz of central asia
Answer: A

3. Who amongst the following founded the French school of regional geography?
A) Paul Vidal de in blanched
B) Philippe pinwheel
C) Elisse reclus
D) Lucien gallous
Answer: A
Indian Geography Previous year Question With answers For Railway Exams


4. Which of the following countries leads in fish catches?
A) United states
B) Soviet union
C) Japan
D) Peru
Answer: C


5. Pisiculture refers to the rearing of?
A) Silk worms
B) Insectsw
C) Fish
D) Poultry
Answer: C

6. Annual catch of fish is largest in?
A) Peru
B) Japan
C) Britain
D) U.S.A
Answer: B

7. The largest producer of fish in the world is?
A) Norway
B) Japan
C) Alaska
D) Great Britain
Answer: B

8. Which are the main centers of whaling?
A) Arctic ocean
B) Iceland
C) Greenland
D) Falklands
Answer: D

9. Which fish is known as poor man’s fish?
A) Herring
B) Cod
C) Sardine
D) Craw fish
Answer: A

10. Planktons are?
A) Birds
B) Grasses
C) Vegetable
D) Small creatures as food stuff for the fish
Answer: D

Related Articles for Railway Recruitment 2018 Examinations




Indian Geography Previous year Question With answers For Railway Exams Indian Geography Previous year Question With answers For Railway Exams Reviewed by SSC-IBPS on 13:53:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.