Indian Geography Previous year Question With answers For Railway Exams


Indian Geography Previous year Question With answers: Hi Viewers welcome to the ssc-ibps.com, in this post we are sharing the previous year asked question in the Geography Topic useful for the Railway Assistant Loco Pilot and Group D Exams. here we also provided the Indian Geography Short Notes, Geography By Majid Hussain Book PDF All files are attached below the links.

Indian Geography Previous year Question With Answers

Indian Geography Previous year Question With answers For Railway Exams

1. Razzle Coined the term anthropogeography which he used for the?
A) Geography of man in terms of individuals and races
B) Geography of man and his works in relation to the earth’s surface
C) Organic theory of society and state
D) Study of harmonious reciprocal relation of man and nature
Answer: B

2. Which one of the following geographers wrote the book influences of geographic environment?
A) Humboldt
B) Ratzel
C) Ritter
D) Semple
Answer: D

3. The wallaces’s line distinguishes or separates the flora and fauna between?
A) Canada and USA
B) Taiga region and tundra region
C) Mexico and central America
D) South-east asia and Australasia
Answer: D

4. Which one among the following African countries is not landlocked?
A) Zambia
B) Uganda
C) Australia
D) South America
Answer: C



5. Gwadar port a deep sea prot developed and operated by china is located in which country?
A) Sri lanka
B) Pakistan
C) Bangladesh
D) Myanmar
Answer: B

6. Capital of peru is?
A) La paz
B) Quito
C) Lima
D) Bogota
Answer: C

7. The draught animal Llamas are found in?
A) Tibet
B) Arctic
C) Alps
D) Andes
Answer: D

8. The coal basin region called donbas lies to the?
A) North of black sea and the sea of azov
B) North of Caspian sea
C) East of gulf of finaland
D) South of white sea and south-west of kanin peninusula
Answer: A

9. The greatest and the most proudcutive industrial region in asia is?
A) Southern Honshu
B) Bombay
C) Shanghai region
D) Singapore
Answer: A

10. Ethipia lies in the?
A) Horn of Africa
B) Culture
C) Economy
D) Topography
Answer: A

Related Articles for Railway Recruitment 2018 Examinations




Indian Geography Previous year Question With answers For Railway Exams Indian Geography Previous year Question With answers For Railway Exams Reviewed by SSC IBPS on 14:12:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.