General Knowledge Expected Question for Railway ALP, Group D and Other Exams


General Knowledge Expected Question for Railway ALP: Hi Viewers welcome to ssc-ibps.com, in this post we are sharing the most important expected bits for the Railway Recruitment Exams like Assistant Loco Pilot (ALP), Group D and NTPC (Non-Technical Popular Posts) Exams conducted by the Indian Railway Recruitment Board. Every Year large number of candidates are preparing for these Central Government Jobs 2018. Here we are provided most important previous year asked question in the all railway exams.

General Knowledge Expected Questions for Railway ALP Examinations


1. When a charged particle enters a uniform magnetic field its kinetic energy?
A) Remains constant
B) Increased
C) Decreases
D) Becomes 0

Answer: A

2. If a current is passed in a spring it?
A) Gets compressed
B) Gets expanded
C) Oscillates
D) Remains unchanged

Answer: A

3. The properties of a soil is indicated by its?
A) Colour
B) Texture
C) Profile
D) Structure

Answer: C

4. Abundance of organic matter in the soil is indicated by?
A) Dark color
B) Red color
C) Grey colour
D) Brown colour

Answer: A

5. Petroleum is found?
A) On the surface of the earth
B) In the atmosphere
C) In arctic ocean
D) Deep under the surface of the earth

Answer: D

6. Iso-octane is added to petrol?
A) To precipitate inorganic material
B) To prevent freezing of petrol
C) To increase the boiling point
D) As an ant knocking agent

Answer: D

7. Larva of frog is called ….
A) Pupa
B) Maggote
C) Catter piller
D) Tadpole

Answer: D

8. How many chambers is found in the heart of frog …….
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5

Answer: B

9. The expansion of the term HTML is?
A) Higher text markup language
B) Higher text machine language
C) Hypertext machine language
D) Hypertext markup language

Answer: D

10. Full form of BCG is?
A) Bacillus cholera germ
B) Bacillus calmette Guerin
C) Bacillus curative gene
D) Bacillus cholera Guerin

Answer: D

Related Articles for Railway Recruitment Examinations



General Knowledge Expected Question for Railway ALP, Group D and Other Exams General Knowledge Expected Question for Railway ALP, Group D and Other Exams Reviewed by SSC-IBPS on 12:40:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.