Biology Important Questions for Railway ALP Group D Exams2018

Biology Important Questions for Railway ALP Group D Exams: hi friends welcome to our web portal ssc-ibps.com, in this article we are given the most important previous year question asked in the Railway Recruitment Board Examination like as Assistant Loco Pilot, Group D, and Non-Technical Popular Category Etc. this year 2018-19 the RRB Recruitment has released vacancies of the ALP and Group D Exams. This time recruitment board conducted the online computer based test (CBT). Indian Railway Recruitment is the largest employs board in India. In Railway deportment to get a job is not a simple task for every candidate. This time more than 2 cores application received by RRB all boards. Here we are given Biology Important Bits useful for your preparation.


Biology Important Questions for Railway ALP Group D Exams  

1. Aerenchym tissues are found in?
A) Mesophyte
B) Paraphytes
C) Lithophytes
D) Hydrophytes
Answer: D

2. Velamen tissue in orchids is found in?
A) Shoot
B) Root
C) Leaf
D) Flower
Answer: B

3. Trunk of tree increases in girth due to cell division in?
A) Vascular tissue
B) Meristematic tissue
C) Cortex
D) Pith
Answer: B

4. Transverse section of an old tree stem show fifty annual ring. The age of tree will be?
A) 25 year
B) 49 year
C) 50 year
D) 100 year
Answer: C


5. Hydrophytes float on the water surface due to presence of?
A) Collenchyma
B) Scelerenchyma
C) Aerenchyma
D) Mesenchyma
Answer: C
Biology Important Questions for Railway ALP Group D Exams2018


6. Apical meristmatic tissue is responsible for?
A) Growth in length
B) Growth in thickness
C) Growth in cortex
D) None of these
Answer: A

7. Ascaris is found in …..
A) In the intestine of man
B) Muscles of pig
C) Coelom of human
D) In the blood of man
Answer: A

8. Number of stomata is less and sunkin in?
A) Mesophytes
B) Halophytes
C) Hydrolphytes
D) Xerophytes
Answer: D


9. Function of vellamen is?
A) Respiration
B) Protection of tissue
C) Absorption of moisture
D) None of these
Answer: C

10. Living member of phloem tissue is?
A) Vessel
B) Companion cell
C) Sieve tube
D) Fibers
Answer: B

Friends are you like these questions with answers in General Science please share to your friends on social media or any platform. If you have any important bits, topics or which topic based on question you want for known previous year question comment on below comment box or mail [email protected] thank you for reading. Any suggestions please comment.

******* ALL THE VERY BEST ******* GOOD LUCK FOR RAILWAY EXAMS********

Read More Related Topics for Railway Examination 2018


Indian Polity Previous year Asked Questions with answer



Biology Important Questions for Railway ALP Group D Exams2018 Biology Important Questions for Railway ALP Group D Exams2018 Reviewed by SSC-IBPS on 11:13:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.