World Geography Questions with Answers for SSC CHSL Exam 2018

World Geography Questions with Answers for SSC CHSL: Hi friends, this post given the 15 Most Important Previous year Geography Objective Questions asked in the Staff Selection Commission CHSL Examinations. The Given all Bits are asked in the last year Combined Higher Secondary Level Exams Asked Questions. In CHSL Examination From this Topic Maximum 5-8 Questions are coming in Prelims and Mains Examinations. 

World Geography Questions with Answers for SSC CHSL

World Geography Questions with Answers for SSC CHSL Exam 2018

1. The island of Corsica is associated with?

A) Mussolini
B) Hitler
C) Napoleon Bonaparte
D) Winston Churchill
Answer: C

2. The headquarters of organization of petroleum exporting countries is located in?

A) Vienna
B) Riyadh
C) Kuwait city
D) Abu Dhabi
Answer: A

3. Which of the following is not correctly matched?

A) Indonesia-Jakarta
B) Maldives-male
C) North-Seoul
D) Zimbabwe-Harare
Answer: C

4. The largest producer of gold in the world is?

A) Australia
B) Canada
C) Russia
D) South Africa
Answer: D




5. Through which one of the following continents, do the equator, the tropic of cancer and the tropic of Capricorn pass through?

A) Africa
B) South America
C) North America
D) Australia
Answer: A

6. The faroe is a group of islands lying in the Atlantic Ocean between Scotland and Iceland. This island group is also known as?

A) Island of sheep
B) Island of goats
C) Island of cows
D) Island of buffaloes
Answer: A

7. Cordillera in North America is a?

A) River basin
B) High plateau
C) Inland lake
D) Mountain system
Answer: D

8. Which is an accurate statement about Japan’s natural resources?

A) Japan has extensively used the seas for fishing
B) Large reserves of petroleum are located in the northern part of japan
C) Japan has large ferial plains suitable for growing grain
D) Large coal and iron-ore deposits are located in the mountain region
Answer: A

9. The coast of Norway is an example of?

A) Dalmatian
B) Fiord coast
C) RIA coast
D) Emerged coast
Answer: B


10. In the United States of America where is the Silicon Valley located?

A) Northern end of Slaton Sea
B) Northern end of San Francisco bay
C) Southern end of Strait of Georgia
D) South end of San Francisco bay
Answer: D

11. Which country has the largest coastline?

A) USA
B) Australia
C) Canada
D) India
Answer: C

12. London is situated on the banks of river?

A) Tiber
B) Danube
C) Tigris
D) Thames
Answer: D

13. Annapolis-Cornwallis valley produces?

A) Pears
B) Cherries
C) Plums
D) Apples
Answer: D

14. Halifax is the capital and manufacturing center of?

A) Nova scotia
B) Quebec
C) Ontario
D) New Brunswick
Answer: A


15. The largest urban center of Canada is?

A) Ottawa
B) Montreal
C) Quebec
D) Toronto
Answer: B

Best Related Article for Indian Geography for Competitive Exams





World Geography Questions with Answers for SSC CHSL Exam 2018 World Geography Questions with Answers for SSC CHSL Exam 2018 Reviewed by SSC-IBPS on 20:18:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.