SSC CHSL General Knowledge Questions with Answers Asked in the Last Year Examinations

SSC CHSL General Knowledge Questions with Answers: HI friends welcome to ssc-ibps.com, today we sharing the previous year general knowledge questions with answers asked in the Combined Higher Secondary Level written examination. These 15 multiple choice questions are taken from the last years SSC CHSL Written Examinations. These Questions are helpful for to analysis which type of the questions is asked in the written test. Our team provides latest information of the all upcoming notifications, study material and previous year question papers with answers PDF Download.

SSC CHSL General Knowledge Questions with Answers

SSC CHSL General Knowledge Questions with Answers Asked in the Last Year Examinations

1. Amsterdam is the Capital City of
A United Arab Emirates
B Netherlands
C South Korea
D Italy
Answer: B

2. Azad Hind was an Indian provisional government established in occupied ___________ in 1943.
A Australia
B Sri Lanka
C Singapore
D Bangladesh
Answer: C

3. Bindusara was the son of?
A Ashoka
B Akbar
C Chandragupta
D Shivaji
Answer: C

4. Who Invented Cinematography?
A William Friese-Greene
B Arthur Fry
C Gordon Gould
D Otto von Guericke
Answer: A

5. The mass of an object _______________.
A changes from place to place
B remains same everywhere
C is equal to its weight
D is greater at mountains
Answer: B

6. Tesla is a unit of _______________.
A Dipole moment
B Magnetic flux
C Magnetic Induction
D Magnetic field
Answer: C

7. Article 19 of the Indian Constitution “Protection of certain rights regarding freedom of speech, etc” deals with?
A the Union Government
B the State Government
C the directive principles of state policy
D the fundamental rights of the Indian Citizen
Answer: D

8. National Democratic Alliance was founded in?
A 1951
B 1998
C 2004
D 1980
Answer: B


9. Lalita Babbar is related to _______________.
A Cycling
B Wrestling
C Gymnastics
D Racing
Answer: D

10. Who is the author of “Life is what You Make it”?
A Durjoy Datta
B Savi Sharma
C Ajay K Pandey
D Preeti Shenoy
Answer: D

11. Asiatic black bear and snow leopard is found in which of the following places?
A Sundarbans National Park
B Nanda Devi and Valley of Flowers National Parks
C Keoladeo National Park
D Manas Wildlife Sanctuary
Answer: B

12. Mother Teresa won Nobel Prize for?
A Literature
B Physics
C Peace
D Economic Studies
Answer: C

13. BCG vaccine is given to protect from which of the following?
A Jaundice
B Anaemia
C Tuberculosis
D Polio
Answer: C

14. Parallel venation is found in _____ .
A plants which are monocots
B plants which have a dicot stem
C plants with leaves similar to Tulsi
D plants with tap roots
Answer: A

15. The hardest part of the body is ______.
A Bones
B Tooth Enamel
C Skull
D Spinal Cord
Answer: B

Related Articles for SSC CHSL Examinations




SSC CHSL General Knowledge Questions with Answers Asked in the Last Year Examinations SSC CHSL General Knowledge Questions with Answers Asked in the Last Year Examinations Reviewed by SSC-IBPS on 18:14:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.