Computer MCQ Questions and Answers PDF for Bank Exams

Computer MCQ Question and answers PDF for Bank Exams: hi Friends in this post we are sharing the previous year Computer Awareness Multiple Choice Questions are asked in the Different Bank Examinations. Here we provided questions all are asked in the last year banking examinations like as IBPS Clerk, IBPS PO, IBPS SO, Syndicate Bank Specialist Officers, and Other Banking and Fiancées Recruitment Board. The Provided questions are helpful for the banking exam time which type of questions is asked in the Computer Based Written Test.

Computer MCQ Questions and Answers PDF for Banking Exams

Computer MCQ Questions and Answers PDF for Bank Exams

1. What is an e-mail?
A) An internet standard, which allow users to upload and download files
B) An online area on which a user can converse in written form about any special subject
C) Transmission offiles and messages through computer network
D) A real time typed conversation
E) None of these
Answer: C

2. A chart is …..
A) An internet standard which all users use to upload and download files
B) An online area on which a user can converse in written form about any subject
C) Transmission of files and messages through computer network
D) A real time typed conversation
E) None of these
Answer: D

3. Secret code that restricts entry in the same programs is _____
A) Password
B) Passport
C) Entry code
D) Access code
E) None of these
Answer: A

4. Sending an e-mail is like a ………
A) Creating an image of any event
B) Telling a story
C) Writing a letter
D) Creating an image
E) None of these
Answer: C

5. The process of a computer receiving information from a server on the internet is known as ………
A) Pulling
B) Pasting
C) Downloading
D) Transforming
E) None of these
Answer: C

6. IT stands for ………..
A) Information technology
B) Integrated technology
C) Intelligent technology
D) Interesting technology
E) None of these
Answer: A

7. Sending an e-mail is similar to ………
A) Petering an event
B) Narrating a store
C) Writing a letter
D) Creating a drawing
E) None of these
Answer: C

8. E-commerce allows companies to ……….
A) Issue important business reports
B) Conduct business over the internet
C) Support decision making processes
D) Keep track of paper based transaction
E) None of these
Answer: B

9. Junk e-mail is also called ……….
A) Spam
B) Spoof
C) Sniffer script
D) Spool
E) None of these
Answer: A

10. The internet allows you to ……..
A) Send e-mail
B) View web pages
C) Connect to servers all around the world
D) All of the above
E) None of these
Answer: D

11. A program designed to destroy data on your computer which can travel to infect other computers is called a …….
A) Disease
B) Torpedo
C) Hurricave
D) Virus
E) None of these
Answer: D


12. What is the most common way to get a virus in your computer’s hard disk ?
A) By installing games from CD ROMs
B) By opening e-mails
C) By uploading pictures from mobile to the computers
D) By sending e-mails
E) None of these
Answer: B

13. Marketing of internet banking means ……….
A) Meeting of banks on the net
B) Net practice
C) Marketing the usage of banking transactions through internet
D) Transactions with forcing countries
E) None of these
Answer: C

14. ……………. Are devices used to transmit data over telecommunications lines?
A) Drives
B) Drive bays
C) Modems
D) Platform
E) None of these
Answer: C

15. Most websites have a main page the …… which acts as a doorway to the rest of the website pages.
A) Search engine
B) Home page
C) Browser
D) URL
E) None of these
Answer: B





Related Articles for Banking Examinations






Computer MCQ Questions and Answers PDF for Bank Exams Computer MCQ Questions and Answers PDF for Bank Exams Reviewed by SSC IBPS on 13:39:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.