Computer Knowledge Questions with Answers Quiz for Bank Exams

Computer Knowledge Questions with Answers Quiz for Bank Exams: Hi viewers in this post we are given the previous year Computer Awareness questions asked in the previous year examinations of the IBPS, SBI and other Examinations. These questions are asked in the last 10 years previous year exam bits. This computer quiz is useful when exam time to revived and practice. Below 15 most important questions are given for practice the Computer Awareness Quizzes. For more quizzes of Computer Knowledge below given the quiz links click and read it.

Computer Knowledge Questions with Answers Quiz for Bank Exams

Computer Knowledge Questions with Answers Quiz for Bank Exams

1. Which part of a computer helps to store information?
A) Disk drive
B) Keyboard
C) Monitor
D) Printer
E) None of these
Answer: A

2. To run a CD in a computer we need ……………
A) FD drive
B) CD drive
C) Zip drive
D) Pen drive
E)  None of these
Answer: B

3. The ……… is a box that houses the most important parts of a computer system.
A) Software
B) Hardware
C) Input drive
D) System unit
E) None of these
Answer: D

4. The main system board of a computer is called the
A) Integrated circuit
B) Mother board
C) Processor
D) Microchip
E) None of these
Answer: B

5. Which of the following is a part of the system unit?
A) CPU
B) Monitor
C) CD-ROM
D) Floppy disk
E) None of these
Answer: A

6. The box that contains the central electronic components of the computer is the …………
A) Motherboard
B) System unit
C) Peripheral
D) Input device
E) None of these
Answer: B


7. Storage device found inside the computer ……..
A) CD ROM
B) Zip disk
C) Super disk
D) Hard disk
E) None of these
Answer: D

8. A device that provides emergency power to your computer, conditions the voltage, and protects against powers surges is called a ………….
A) PSU =power supply unit
B) USP = universal surge protector
C) UPPS = universal power protection and supply
D) UPS = uninterruptible power supply
E) None of these
Answer: D

9. Which of the following is a part of the system unit?
A) Monitor
B) CPU
C) CD-ROM
D) Floppy disk
E) None of these
Answer: B

10. A UPS …………….
A) Limits damage caused by fluctuating levels of electricity
B) Provides battery backup for a limited time
C) Delivers electronic messages via a bus
D) Conducts a power-on self test, or POST
E) None of these
Answer: B

11. A disk on which you store information ……….
A) Plate
B) Data disc
C) Paper disk
D) TV disk
E) None of these
Answer: B

12. A computer’s hard disk is ……..
A) An arithmetic and logical unit
B) Computer software
C) Operating system
D) Computer hard ware
E) None of these
Answer: D

13. A …. Is a device that not only provides surge protection but also furnishes your computer with battery backup power during a power outage?
A) Surge strip
B) USB
C) UPS
D) Battery strip
E) None of these
Answer: C

14. Where is the disk put in a computer?
A) In the modem
B) In the hard drive
C) Into the CPU
D) In the disk drive
E) None of these
Answer: D

15. The ….. controls communications for the entire computer system.
A) Arithmetic-logic unit
B) Semiconductor
C) Motherboard
D) Coprocessor
E) None of these
Answer: C

Related Article for Computer Awareness Quizzes for Bank Exams





Computer Knowledge Questions with Answers Quiz for Bank Exams Computer Knowledge Questions with Answers Quiz for Bank Exams Reviewed by SSC IBPS on 12:29:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.