Reading Comprehension Tips for Competitive Exams Bank PO SSC Exams

Reading Comprehension Tips for Competitive exams: Hi Friends to day we discussing Topic is Reading Comprehension passage tips and tricks useful for the all competitive exams like as SSC, Railway, and Other Government Examinations.

Reading Comprehension Tips for Competitive exams

Reading Comprehension Tips for Competitive exams Bank PO SSC Exams

Directions (1-10): Please read the paragraph carefully and fill up the spaces with most appropriate words provided in options.

Budget 2015 recognizes the need for legal reforms to (--1--) business and growth. Economic policies overwhelmingly focus on fiscal measures, monetary interventions and welfare Programmers to (--2-- ) businesses, but the legal processes that underlie commerce are often (--3--). Laws that are concerned with starting businesses, enforcing contracts, (--4--) debt repayments and exiting businesses, play a critical role and can (--5--) growth, rendering even good policies ineffective. It is in such a spirit of broadening the approach that Finance Minister Arun Jaitley has (--6--) reform in bankruptcy laws as a key priority, envisaging legal clarity and speedy processes that will ultimately ease doing business in India.

The (--7--) between better insolvency laws and economic growth is straightforward: stronger bankruptcy laws (--8--) the rights of borrowers and lenders, promote predictability, clarify the risks (--9--) with lending, and make the collection of debt through bankruptcy proceedings more attractive. These factors ultimately facilitate credit and thus a (--10--) flow of capital in the economy.

1. A. Change
B. Improve
C. Stimulate
D. Ensure
Answer: C

2. A. Hindrance
B. Render
C. Kindle
D. Aid
Answer: D

3. A. Praised
B. Ignored
C. Valued
D. Motivated
Answer: B

4. A. Neglecting
B. Blocking
C. Ensuring
D. Providing
Answer: C

5. A. Forward
B. Improve
C. Ensure
D. Thwart
Answer: D

6. A. Changed
B. Overlooked
C. Identified
D. Rendered
Answer: C

7. A. Differences
B. Connection
C. Gap
D. Determine
Answer: B


8. A. Ignore
B. Signify
C. Keep
D. Protect
Answer: D

9. A. Amid
B. Ensured
C. Protected
D. Associated
Answer: D

10. A. Lower
B. Simple
C. Higher
D. Stimulate 
Answer: C

Reading Comprehension Important Rules PDF Download





Reading Comprehension Tips for Competitive Exams Bank PO SSC Exams Reading Comprehension Tips for Competitive Exams Bank PO SSC Exams Reviewed by SSC-IBPS on 21:01:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.