Active Voice and Passive Voice for Competitive Exams SSC Exams

Active Voice and Passive Voice for Competitive Exams: Hi friends today we are given the Exercise for the Topic of Active Voice and Passive Voice in General English Subject. 10 Questions are given below. These all questions are asked in the previous year in Different Competitive Exams like as SSC CGL, SSC CHSL, Railway NTPC, Assistant Loco Pilot and other competitive exams. All bits are having four options like as A/B/C/D choice the wright from these four answers. In any government Examination from these Active Voice and Passive Voice nearly 2-5 marks coming from this topic. Our team daily provides the English Quiz or Exercise helpful for the Competitive Exams.  

Active Voice and Passive Voice for Competitive Exams

Active Voice and Passive Voice for Competitive Exams

Direction (1-10): In these questions a sentence has been given in Active/Passive Voice. Select the best answer for the above sentence.

1. They fist sun-dried the garbage for one to three days to bring down the moisture level.

(A) The moisture level was brought down by sun-drying the garbage for one to three days.

(B) One to three days of sun-drying brought down the moisture level of the garbage

(C) The moisture level of the garbage came down when it was sun-dried for one to three days

(D) The garbage was first sun-dried for one to three days to bring down the moisture level

Answer: D

2. Women like men to flatter them.

(A) Men are liked by women to flatter them

(B) Women like to be flattered by men

(C) Women like that men should flatter them

(D) Women are liked to be flattered by men

Answer: B

3. What one must be done must do properly?

(A) What must be done, must be done properly

(B) It must be done properly what one must do

(C) It must be done what one must do properly

(D) One must do properly what has to be done?

Answer: A

4. Look at the poll result-do they inspire hope?

(A) Let the pool results be looked-is hope inspired by them?

(B) Let the poll results be looked at – has hope been inspired by them?

(C) Let the pool results be looked at – is hope being inspired by them?

(D) Let the poll results be looked at is hope inspired by them?

Answer: D

5. It is your duty to make tea at eleven O’clock.

(A) You are asked to make tea at eleven O’clock

(B) You are required to make tea at eleven O’clock.

(C) You are supposed to make tea at eleven O’ clock.

(D) Tea is to be made by you at eleven O’clock.

Answer: C

6. He was congratulated by his teacher on his brilliant success in the recent examination.

(A) His teacher congratulated him on his brilliant success in the recent examination.

(B) His teacher congratulated him for his brilliant success in the recent examination.

(C) His teacher congratulated him on his success.

(D) His teacher congratulated him.

Answer: A


7. People speak English all over the world.

(A) English is spoken all over the world.

(B) English was spoken all over the world.

(C) English was spoken by people.

(D) English is spoken by people.

Answer: A

8. Who gave you permission to enter?

(A) By whom were you given permission to enter?

(B) By whom was you given permission to enter?

(C) By whom you were given permission to enter?

(D) By whom given you permission to enter?

Answer: A

9. The principal has granted him a scholarship.

(A) A scholarship has granted to him by the Principal.

(B) He has been granted a scholarship by the Principal.

(C) He has granted a scholarship by the Principal.

(D) A scholarship was granted to him by the Principal.

Answer: B

10. Before festivals the shops are thronged with men, women and children making various purchases.

(A) During festivals people throng the shops.

(B) Men, women and children throng the shops before festivals making various purchases.

(C) Man, women and children make purchases during festivals.

(D) The shops are thronged by people making purchases.

Answer: B


Related Article for General English language


General English language Study Notes For Competitive Exams






Active Voice and Passive Voice for Competitive Exams SSC Exams Active Voice and Passive Voice for Competitive Exams SSC Exams Reviewed by ssc ibps on 20:16:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.