General Science Previous year Asked questions Science Quiz For Competitive Exams

General Science Previous year Asked questions: Hi Viewers this post providing the General Science Previous year asked question with answers in the SSC CGL,SSC CHSL, SSC JE and Railway Examination. Last year given question helps to analysis which question are asked in the examination.


General Science Previous year Asked Questions

General Science Previous year Asked questions Science Quiz For Competitive Exams

1. When X-rays are produced then?
A) Heat is produced on the target
B) Heat is observed by the target
C) Temperature of the target is being constant
D) A luminous light is to be seen on the target
Answer: C

2. X-rays are streams of?
A) Electrons
B) Photons
C) Protons
D) None
Answer: B

3. Which hydrocarbon is mainly present in go bar gas?
A) Butane
B) Propane
C) Methane
D) Ethane
Answer: C

4. In which type of coal percentage of carbon is the highest?
A) Peat
B) Lignite
C) Bituminous
D) Anthracite
Answer: D


5. Energy generation in stars is mainly due to?
A) Chemical reaction
B) Fission of heavy nuclear
C) Fusion of light nuclei
D) Fusion of heavy nuclei
Answer: C

6. In the photoelectric effect, the number of photoelectrons emitted is proportional to?
A) Intensity of incident beam
B) Frequency of incident beam
C) Velocity of incident beam
D) Work function of photocathode
Answer: A

7. Which of the following is used in thermometers?
A) Zinc
B) Lead
C) Mercury
D) Tin
Answer: C

8. An important ore of Mg is?
A) Magnitude
B) Carnotite
C) Gypsum
D) Carnallite
Answer: D


9. Chlorophyll 11 is present?
A) On the surface of chloroplast
B) Dispersed throughout chloroplast
C) In the storm of chloroplast
D) In the grana of chloroplast
Answer: D    

10. The process in which water is split during photosynthesis is?
A) Photolysis
B) Hydrolysis
C) Plasmolysis
D) Hemolysis
Answer: A

Related Article for SSC Exams



General Science Previous year Asked questions Science Quiz For Competitive Exams General Science Previous year Asked questions Science Quiz For Competitive Exams Reviewed by ssc ibps on 14:18:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.