General Knowledge Questions for RRB ALP With Answers

General Knowledge Questions for RRB ALP: In this post we are giving the most important General Knowledge Question and answers previous year asked in the Railway Recruitment Board Assistant Loco Pilot Examination. Here we provided the GK Question with answers. These questions are helpful for your preparation for Railway ALP Job Notification 2017-18. And also we give the RRB Assistant Loco Pilot Previous year model question paper and Railway ALP Syllabus 2017. All links are attached below the links download the links free of cost.

General Knowledge Questions for RRB ALP

General Knowledge Questions for RRB ALP With Answers

1. Digital photos and scanned images are typically stored as … graphics with extensions such as  .bmp, .png, .jpg, .tif, or .gif.

A) Vector
B) Bitmap
C) Either vector or bitmap
D) Neither vector nor bitmap
Answer: B

2. Democracy in India rests on the fact that
A) The Constitution is a written one
B) There are Fundamental Rights
C) People have rights to choose and change the Government
D) There are Directive Principles of State
Answer:-C

3. If the compound interest on a certain sum for two consecutive years is Rs. 220 and Rs. 242, then the rate of interest per annum is
 A. 8 %
 B. 10 %
 C. 11 %
 D. 12 %
 Answer: B


4. Where did the Tebhaga Movement occur in 1946?
A) Bihar
B) Punjab
C) Gujarat
D) Bengal
Answer:-D

5. Which one of the following is correctly matched?
A) Producer – Deer
B) Primary consumer – Leopard
C) Secondary consumer –Grass
D) Decomposer – Bacteria
Answer: D

6. Which was the first capital of Magadha?
A) Pataliputra
B) Vaishali
C) Girivarja (Rajgriha)
D) Champa
Answer: C



7. Which of the following States of India does not have common border with Myanmar?
A) Assam
B) Nagaland
C) Arunachal Pradesh
D) Mizoram
Answer: A

8. Parasec is the unit of:
A) Distance
B) Time
C) Intensity of light
D) Magnetic line
Answer:-A

9. When body is accelerated:
A) Its velocity never changes
B) Its speed always changes
C) Its direction always changes
D) Its speed may or may not changes
Answer:-D

10. Project Tiger was launched in
A) 1973
B) 1976
C) 1978
D) 1983
Answer:-A


General Knowledge Questions for RRB ALP With Answers General Knowledge Questions for RRB ALP With Answers Reviewed by SSC-IBPS on 14:14:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.