Computer Questions for Competitive Exams PDF Download

Computer Questions for Competitive Exams: Aspirants who are preparing for the All Bank Exams we are discussing the topic about the Computer Knowledge Questions asked in the All Competitive Exams Like as the IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS SO, SBI Clerk, SBI PO, NICL, LIC, RBI (Reserve Bank of India) and Other Banking Examination. In The Recruitment of Bank employees they must know about the computer knowledge. Present days every exam Computer Awareness Topic having 30-40 Marks of the Mains CBT Test. This post we are attached the Computer Awareness questions and Answers PDF Download it free of cost.


Computer Knowledge for Competitive Exams PDF Download

Computer Questions for Competitive Exams PDF Download

Here we give the computer knowledge question and answers pdf file useful for the all the Banking Exams. This Computer Awareness Quiz useful for which types of questions are asked in the competitive exams. It helps the getting high score in the Banking Recruitment Exams.



1. The term …. Designates equipment that might be added to a computer system to enhance its functionality.
A) Digital device
B) System add-on
C) Disk pack
D) Peripheral device
Answer: D

2. Which is the best definition of a software package?
A) An add-on for your computer such as additional memory
B) A set of computer programs used for a certain function such  as word processing
C) A protection you can buy for a computer
D) The box, manual and license agreement that accompanies commercial software
Answer: B

3. If a new device is attached to a computer, such as a printer or a scanner, its …. Must be installed before the device can be used.
A) Buffer
B) Driver
C) Pager
D) Server
Answer: B

4. Compiling creates a(n) ……
A) Program specification
B) Algorithm
C) Executable program
D) Subroutine
Answer: C


5. How is it possible that both programs and data can be stored on the same floppy 
disk?
A) A floppy disk has two sides, one for data and one for programs
B) Programs and data are both software, and both can be stored on any memory device
C) A floppy disk has to be formatted for one or for the other
D) Floppy disks can only store data, not programs
E) None of these
Answer: B

6. Secondary storage ………..
A) Does not require constant power
B) Does not use magnetic media
C) Consists of four main types of devices
D) Does not store information for later retrieval
E) None of these
Answer: A

7. Once information is input into a computer it becomes ………
A) Objects
B) Data
C) Ideas
D) Facts
E) None of these
Answer: B

8. Computer …………..is whatever is typed, submitted, or transmitted to a computer system___
A) Input
B) Output
C) Data
D) Circuitry
E) None of these
Answer: A

9. A flat metallic disk that contains a large amount of permanently stored information read optically is called a …………
A) Monitor
B) ALU
C) CD-ROM
D) RAM
E) None of these
Answer: C

10. Which type of memory holds only the program and data that the CPU is presently processing?
A) CMOS
B) ROM
C) RAM
D) ASCII
E) None of these
Answer: C


Best Related Article for Computer Awareness Quiz




Computer Questions for Competitive Exams PDF Download Computer Questions for Competitive Exams PDF Download Reviewed by SSC-IBPS on 13:23:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.