Expected SSC MTS General Knowledge Questions And Answers Also USeful For IB ACIO

Dear Readers Today We Publish Most Important Expected SSC MTS General Knowledge Questions And Answers For Staff Selection Commission Multi-Tasking Staff Exam.These General Knowledge Questions Are Very Uselfull To Get Atleast One Mark Edge From Your Competitors. So SSC MTS Aspirats Please Follow Our Site SSC-IBPS Regularly. Today Onwards We Will Upload Expected GK Bits For SSC MTS.



Expected SSC MTS General Knowledge Questions And Answers

1.Founder Of Prathana Samaj
Ans:Atmaram Pandurang

2.Who Is The Author Of “Hind Swaraj” Book
Ans:Mahatma Gandhi

3. “Young India” Book Written By
Ans:Lala Lajpat Rai

4.World Red Cross Day
Ans:May 8

5.Banaras Hindu University Founded By
Ans:Madan Mohan Malaviya

6.Author Of “The Untouchables” Book
Ans:Dr. B. R Ambedkar

7. world standard day
Ans:14 October

8. The first Indian to win Nobel Prize
Ans:Rabindranath Tagore

9. World Health Organization Located At
Ans:Geneva

10. National Defence Academy Is Situated At
Ans:Pune

11.Who Invented “Lift”
Ans:E.G.Otis

12. Lowest sex ratio in Which state
Ans:Haryana (879:1000)

13.Which State Clebrates Bathukamma Festival
Ans:Telangana

14. Which state dance is mohiniattam?
Ans:Kerala

15. Khonds Belongs To Which State
Ans:Odisha

16. Bhim Rao Ambedkar International Sports Stadium Located At
Ans:Faizabad, Uttar Pradesh

17. Aga Khan Cup Is Associated With Which Sport
Ans:Hockey

18.How Many Players In Polo Game
Ans:4


19. “Hug the Rail” Belongs To Which Game
Ans:Billiards

20.Who Invented “Refrigerator”
Ans:J.Harrison and A. Catlin
Expected SSC MTS General Knowledge Questions And Answers Also USeful For IB ACIO Expected SSC MTS General Knowledge Questions And Answers Also USeful For IB ACIO Reviewed by GK Adda on 19:43:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.