IBPS RRB Computer Awareness Asked Questions in Previous years

IBPS RRB Computer Awareness Questions


1. Mouse technique used for access in properties of any object is ……
A) Dragging
B) Dropping
C) Right clicking
D) Shift clicking
Answer: C

2. To go to the beginning of a text line press …..
A) Home
B) Page up
C) Enter
D) None of these
Answer: A

3. The most common input devices are ………
A) Microphone, printer
B) Scanner, monitor
C) Digital camera, speaker
D) Keyboard, mouse
Answer: D

4. To see all information which device output uses?
A) Monitor
B) Keyboard
C) ALU
D) CPU
Answer: A

5. Which of following is not an input device?
A) Keyboard
B) Monitor
C) Joystick
D) Microphone
Answer: B

6. Which is a function of a keyboard in computer?
A) Print
B) Input
C) Type
D) In between input and output
Answer: B

7. Which of the following is an output device?
A) Printer
B) Monitor
C) Mouse
D) A and b both
Answer: D

8. The general method for to input the text and numerical data in the computer is by ………….
A) Keyboard
B) Scanner
C) Printer
D) Platter
Answer: A


9. Output devices make it possible to ………...
A) View and print a data
B) Scan a data
C) Input a data
D) Sending a data
Answer: A

10. The hard copy of a document is ……...
A) Printed on printer
B) Stored in floppy
C) Store in CD
D) Store in hard disk
Answer: A

11. Which of following groups have only input devices?
A) Mouse, keyboard, monitor
B) Mouse, keyboard, printer
C) Mouse, keyboard, plotter
D) Mouse, keyboard, scanner
Answer: D

12. Which of following groups have only output devices?
A) Scanner, printer, monitor
B) Keyboard, printer, monitor
C) Platter, printer, monitor
D) Mouse, printer, monitor
 Answer: C

13. Any data and instruction entered in the memory of a computer is ……
A) storage
B) output
C) input
D) information
Answer: C

14. To make the number pad act as a directional arrow, we press………
A) Num lock
B) Caps lock
C) Arrow lock
D) Shift
Answer: D

15. Which key is used in combination with another key to perform a specific task?
A) Function
B) Spacebar
C) Arrow
D) Control

Answer: D  

Read More:


IBPS RRB Computer Awareness Asked Questions in Previous years IBPS RRB Computer Awareness Asked Questions in Previous years Reviewed by Honey on 14:21:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.