World Geography Quiz For SSC CGL Railway Other Competitive Exams


World Geography Quiz: Dear Students here we give the World Geography Objective Multiple Choice questions with answers. These bits are helpful in the analysis the which type of questions are asked in the SSC CGL Prelims and mains examinations.

World Geography Quiz for SSC CGL Prelims Exams

1. How many states and union territories of India have sea coast? 
A. 9 States and 5 Union Territories 
B. 8 States and 3 Union Territories 
C. 9 States and 4 Union Territories 
D. 7 States and 3 Union Territories            
Answer: C

2. The Mount Kosciuszko, is the highest point in _____? 
A. Australia 
B. Japan 
C. Sri Lanka 
D. Bangladesh 
Answer: A

3. Which among the following is the smallest country on the African continent? 
A. Seychelles 
B. Gambia 
C. Libya 
D. Congo 
Answer: A

4. Mount Stromboli, which is one of the active volcanoes in the world, is in which country? 
A. Argentina 
B. China 
C. Italy 
D. Mexico 
Answer: C

5. The continent which has the higher ratio of coast to landmass is ____? 
A. Asia 
B. Australia 
C. Europe 
D. Africa 
Answer: C

6. The Chambal River does not flow through which one of the following states? 
A. Madhya Pradesh 
B. Rajasthan 
C. Gujarat 
D. Uttar Pradesh 
Answer: C

7. The Shubhamsari (Subansiri) project, is the 2000MW hydroelectric project is coming up in which of the following states? 
A. Tripura 
B. Arunachal Pradesh 
C. Haryana 
D. Sikkim 
Answer: B

8. The Great Artesian Basin, one of the largest and deepest underground water reservoirs in the world is located in___? 
A. Australia 
B. USA 
C. China 
D. Japan 
Answer: A


9. Which one of the following is not a member country of the Mano River Union? 
A. Liberia 
B. Sierra Leone 
C. Guinea 
D. Nigeria 
Answer: D

10. Which part of the world is referred to as the Fertile Crescent? 
A. Latin Americas 
B. South East Asia 
C. Middle East 
D. Scandinavia 
Answer: C


Read More



World Geography Quiz For SSC CGL Railway Other Competitive Exams World Geography Quiz For SSC CGL Railway Other Competitive Exams Reviewed by SSC-IBPS on 13:12:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.