Rewrite as direct sentence English Quizzes for IBPS RRB PO SSC CGL Exams

Rewrite as directed Sentence: Dear Students here we described the English Direct Speech Questions asked in the previous year all competitive exams like as SSC CGL, SSC CHSL, IBPS RRB PO, IBPS RRB Clerk, IBPS PO & Clerk other examinations. Below we give the 20 MCQ questions with answers these bits are helpful to analysis which type questions are in the Exams.

Rewrite as directed Sentence


1. Tell me when the meeting will be held. (Turn to a simple sentence)
(A) Tell me the time of the meeting.
(B) Tell me how to meet.
(C) Tell me the meeting held.
(D) None of these

2. Alexander, king of Macedon, tried to become a world conqueror. (Change to complex sentence)
(A) Alexander who was the king of Macedon tried to become a world conqueror.
(B) Alexander whom was a king of Macedon, tried to become a world conqueror.
(C) Alexander tried to become a world conqueror.
(D) None of these

3. He is punctual. (Use ‘never’)
(A) He never is punctual.
(B) He is never punctual.
(C) He is punctual never
(D) None of these

4. I was feeling tired last night, so I went to bed ——— ——— usual. (Fill in the blank with the comparative form of the word ‘early’)
(A) Early to     
(B) Earlier than           
(C) Earliest to 
(D) Earlier to

5. When will you return your book? (Change to passive)
(A) When will your book be returned?           
(B) When your book will be returned?
(C) When your book is returned?      
(D) When shall your book be returned

6. A striver sinner is better than a satisfied saint. (Change into positive)
(A) A striver sinner is not so good as a satisfied saint.
(B) A striver sinner is as good as a satisfied saint.
(C) A striver sinner is a best-satisfied saint.
(D) A satisfied saint is not so good as a striver sinner.

7. I will always remember that terrible day. (Change into negative without changing its meaning)
(A) I will never forget that terrible day.          
(B) I will not remember that terrible day.
(C) I will not always remember that terrible day.       
(D) I will always forget that terrible day.

8. In spite of his hard work, he failed the examination. (Change into a compound sentence)
(A) He worked hard but he failed the examination.
(B) Though he worked hard he failed the examination.
(C)  He worked hard and failed the examination.
(D) He worked hard and passed the examination.

9. One who has suddenly risen to wealth and importance?
(A) Burglar     
(B) Upstart     
(C) amateur   
(D) Stole

Choose the correct tense forms

10. Edison ———— newspapers before he became a famous inventor.
(A) had sold    
(B) has sold    
(C) Used to sell          
(D) Sells

11. It ————— when I went out.
(A) Rained      
(B) Is raining   
(C) Was raining          
(D) Has been raining

12. Each of these boys ———— games.
(A) Play          
(B) Plays        

(C) Have played        
(D) Have been played

13. He was unable to help me because he ————— to earn much money.
(A) Has been failing   
(B) Has failed 
(C) Had failed
(D) Was being failed

14. “Is your father in?” “No, he isn’t. He ——— to Bangalore.” “When he ——— to Bangalore?” “Yesterday.”
(A)  Has gone, went   
(B) Go, go      
(C) Went, has gone    
(D) Went, went

15. I ———— several letters last night.
(A) have written         
(B) wrote        
(C) Am writing
(D) Had written

Fill up the blanks

16. He won’t come, unless you ———— him.
(A) call
(B) will call      
(C) called       
(D) would call

17. My father ———— fifty years old last Sunday.
(A) Is  
(B) Was          
(C) Has been 
(D) Had been

18. I am sure I ——— him before.
(A) Met           
(B) Meet         
(C) Have met 
(D) Meets

19. She spoke so quietly that we could ———— hear her.
(A) Hard         
(B) Hardly      
(C) hardy        

(D) Hard fully

20. I felt something ———— my foot.
(A)  Touch      
(B) Touched   
(C) To touch   
(D) Touches

Answers:

1- A
2- A
3- B
4- B
5- A
6- D
7- A
8- A
9- B
10- C
11- C
12- B
13- C
14- A
15- B
16- A
17- B
18- C
19- B
20- A

Read More:




Rewrite as direct sentence English Quizzes for IBPS RRB PO SSC CGL Exams Rewrite as direct sentence English Quizzes for IBPS RRB PO SSC CGL Exams Reviewed by SSC-IBPS on 16:42:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.