General Science Questions for Competitive Exams SSC CGL CHSL Railway Exams



General Science Questions for Competitive Exams: Hi Students here we discussing the General Science Questions for Competitive Exams. In General Science Chemistry is one of the questions coming topics. From this topic 3-5 bits coming in the Staff Selection Commission CGL Tier 1 Exams. Below we provide some Chemistry Questions asked in the Previous Year Examinations.

General Science Questions for Competitive Exams

1. In the case of autocatalysis?
A) Reactant catalysis
B) Product catalysis
C) Solvent catalysis
D) Heat produced in the reaction catalysis
Answer: A

2. A biological catalysis is essential?
A) A carbohydrate
B) An enzyme
C) A nitrogen molecule
D) An amino acid
Answer: B

3. The reaction in zeolite catalysis depends upon?
A) Apertures
B) Size of cavities
C) Pores
D) All of these
Answer: D

4. The catalysis used in Zeigler process for polyethylene manufacture?
A) Consists of aluminum triethyl and titanium tetrachloride
B) Is vanadium pentoxide
C) Consists of aluminum chloride and titanium dioxide
D) Is finely divided nickel
Answer: A

5. Shape selective catalyst is known by this name because?
A) Of the shape of catalyst
B) Of specificity of catalyst
C) Size of pores of the catalyst  can trap only selective species
D) None of these
Answer: C

6. The formation of colloid from suspension is?
A) Peptisation
B) condensation
C) sedimentation
D) none of these
Answer: B

7. Which one is not a colloidal solution?
A) Smoke
B) Air
C) Ink
D) Blood
Answer: B

8. Which of the following is a homogeneous system?
A) Muddy water
B) Bread


C) Concrete
D) Solution of sugar in water
Answer: D

9. Smoke is an example of?
A) Gas dispersed in liquid
B) Gas dispersed in solid
C) Solid dispersed in gas
D) Liquid dispersed in solid
Answer: C

10. Which one of the following is correctly matched?
A) Aerosol-smoke
B) Foam-mist
C) Emulsion-curd
D) All of these
Answer: A


Read More:



General Science Questions for Competitive Exams SSC CGL CHSL Railway Exams General Science Questions for Competitive Exams SSC CGL CHSL Railway Exams Reviewed by Honey on 18:08:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.