Fill In the Blanks English Grammar Questions for SSC CGL IBPS PO Clerk Exams

Fill In the Blanks English Grammar Questions: Hi Viewers now we are discussing the English Grammar Fill in the Blanks asked in the Previous year exams like as IBPS PO, IBPS Clerk, SSC CGL, RRB PO & Clerk Exams. Below we give the 30 most important Previous year Multiple Choice Questions (MCQ’s).    

Fill In the Blanks English Grammar Questions SSC CGL

1. English is more popular _______Swedish.
A. then
B. than
C. to   
D. them

2. If I_______more free time, I would learn Italian.
A. have           
B. would have
C. have had   
D. had

3. Many people want to learn English _______ they think it will help their career.
A. because     
B. because of 
C. although     
D. unless

4. People ______ want to learn a  foreign language must practice often.
A. how
B. who
C. which         
D. with

5. Some students spend a lot of money ____  books.
A. on   
B. in    
C. with
D. at

6. These exercises will help a student _______ progress.
A. do   
B. make         
C. to doing      
D. to making

7. Nelson is a creative liar who is always making _____unusual excuses for not doing his work.
A. up   
B. across        
C. away          
D. off

8. Preetha always comes _____as very sincere.
A. out  
B. along          
C. across        
D. away

9. Tom and Carol often have heated arguments, but they always make ______ later.
A. down          
B. away
C. up  
D. along

10. We have to clean ____ the house before my parents arrive.
A. down          
B. away          
C. without       
D. up

11. The police officer almost captured the criminals, but they managed to get _______.
A. without       
B. over           
C. along          
D. away

12. I have come down with a cold, but I will get _____it soon.
A. over           
B. up   
C. without       
D. above.

13. You don’t like jazz, ______ you?
A. like 
B. don’t           
C. do  
D. will

14. Susan is American, _____ she?
A. isn’t
B. does           
C. can
D. is

15. They need help, ____ they?      
A. doesn’t       
B. do   
C. need          
D. don’t

16. Poland is ______ European country.              
A. a
B. an   
C. the 
D. None

17. Fred has --------unusual job.                 
A. a     
B. an   
C. the 
D. None

18. There is ----university in this city.                    
A. a     
B. an   
C. the 
D. None


19. Your brother is in Canada, ______ he?                       
A. does           
B. is    
C. isn’t
D. doesn’t

20. We will eat soon,______ we?               
A. won’t          
B. eat  
C. do  
D. will

21. You smoke,_____ you?
A. smoke        
B. does           
C. don’t           
D. are

22. George works _____ Saturday.
A. at    
B. on   
C. in    
D. to

23. Linda lives ________ New York.
A. at    
B. on   
C. in    
D. to

24. The dog sleeps _            night.
A. at    
B. on   
C. in    
D. to

25. John does not go to school ____ July.
A. at    
B. on   
C. in    
D. to

26. Peter was born ____ March 27, 1985.
A. at    
B. on   
C. in    
D. to

27. Monica was born___ May.
A. at    
B. on   
C. in    
D. to

28. Paul is _____  than Steve.
A. slowly         
B.slowest        
C. slower        
D.slow

29. My father hurt _____ in the kitchen.
A. itself           
B. themselves
C. herself       
D. himself

30. I can't find the dictionary ______ .
A. somewhere
B. nowhere     
C. anywhere  
D. everywhere


Answers:

1-B
2-D
3-A
4-B
5-A
6-B
7-A
8-C
9-C
10-D
11-D
12-A
13-C
14-A
15-D
16-A
17-B
18-A
19-C
20-A
21-C
22-B
23-C
24-A
25-C
26-B
27-C
28-C
29-D
30- C



R
E
A
D

M
O
R
E





   
Fill In the Blanks English Grammar Questions for SSC CGL IBPS PO Clerk Exams Fill In the Blanks English Grammar Questions for SSC CGL IBPS PO Clerk Exams Reviewed by SSC-IBPS on 18:58:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.