English Grammar Test with Answers for All Competitive Exams SSC CGL

English Grammar Test with Answers: Hi Friends in this post we are providing the English Grammar Test with Answers useful for the All The Competitive Exams Like as SSC CGL< SSC CHSL, Railway, Bank PO, Bank Clerk and Other Examinations Conducted by the State and Central Government of India.

English Grammar Test with Answers for All Competitive Exams

Provide suitable prepositions

1. The drink is made ——— fresh fruit and sugar.
(A) Of 
(B) From        
(C) At 
(D) With

2. He embarked ——— some new business.
(A) On
(B) With          
(C) In  
(D) For

3. He was enamored —— the girl.
(A) Of 
(B) With          
(C) In  
(D) For

4. Don’t encroach ——— my property.
(A) To 
(B) On
(C) In  
(D) For

5. He enquired —— me about the results.
(A) Of 
(B) For
(C) To 
(D) At

6. He glanced ——— me.
(A) At  
(B) For
(C) Of 
(D) With

7. I glanced ——— a few pages of the book.
(A) over          
(B) For
(C) Of 
(D) In

8. He informed me ——— the matter.
(A) On
(B) For
(C) In  
(D) Of

9. He indulges ——— smoking.
(A) In  
(B) For
(C) With
(D) Of

10. Don’t interfere ——— other people’s affairs.
(A) On
(B) With
(C) In  
(D) For

Spot the error:

11. (A) The two boys are / (B) like in looks, / (C) but not so personally. / (D) no error

12. (A) All that I have / (B) are / (C) yours. / (D) no error

13. (A) All children / (B) needs / (C) love. / (D) no error

14. (A) We do not allow / (B) to smoke / (C) in the kitchen. / (D) no error

15. (A)Geetha is(B)comparatively(C)weaker in music.(D)no error

16. (A) Her beauty (B) is (C) most unique (D) no error

17. (A) You are (B) older than (C) him. (D) no error

18. (A) None of (B) these two books (C) are yours. (D) no error

19. (A) He is (B) poorer than (C) me. (D) no error

20. (A) He and (B) myself (C) went to Simla. (D) no error

Answers:

1 –B
2- A
3-A
4- B
5- A
6- A
7- A
8- D
9- A
10- C
11- B
12- B
13- B
14- B
15- C
16- C
17- C
18-A
19- C
20- B


Related English Grammar Posts For Competitive Exams





English Grammar Test with Answers for All Competitive Exams SSC CGL English Grammar Test with Answers for All Competitive Exams SSC CGL Reviewed by SSC-IBPS on 11:43:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.