English Grammar Questions for Competitive exams SSC CGL


English Grammar Questions for Competitive exams SSC CGL

1. I wondered if they             for Chicago next month.
A. are leaving  B. will leave     C. were leaving           D. had left

2. The man I   yesterday is my high school teacher.
A. came across           B. come across           C. has come across    D. had come across

3. My watch is new. It           perfect time.
A. kept B. had kept      C. keeps          D. will keep

4. Do you mind          here?
A. I sit  B. my sitting    C. my siting     D. I sitting

5. I can hardly imagine Mike            across the Atlantic Ocean all by himself.
A. sail  B. to sail          C. sailing         D. sailling

6. I would appreciate            back this afternoon.
A. you to call   B.  you call      C. you’re calling          D. your calling

7. No one enjoys       in public.                   
A. to be made fun of  B. making fun of          C. being made fun of  D. to make fun of

8. If you keep             in English, your oral English will improve.
A. to talk          B. talking         C. talk  D. having talked

9. You wanted that, .......... ?                       
A. would you   B. didn’t you    C.wouldn’t you            D.do you

10. He saw that .......... ?
A. is he            B. won’t he      C. didn’t he      D. doesn’t he

11. You know that’s right     ?
A. would you   B. wouldn’t you           C. don’t you     D. didn’t you

12. He will be coming           ?
A. is he            B. did he          C. doesn’t he   D. won’t he

13. After all this time you’d think he’d have forgotten     ?
A. didn’t you    B. wouldn’t you           C. don’t you     D. do you

14. Has the advertising agency       the new promotional material yet? I need it by this afternoon.
A.dropped off  B. dropped in   C.dropped out D.dropped by

15. We need to           the price of the product, which is relatively high, and focus on  its quality as a selling point.
A. back down  B.break down  C.play down    D.settle down


16. Have you anyother interesting product features that we could emphasize in the ads?
A. come across                       B.drawn out     C.gotten across           D.made out

17. We’ve decided to                        billboards and use more double-page spreads instead.
A. back off.on B.come down with      C. cut back on            D.drop off

18. This poster is horrible and can’t be useD. The colors and images are all wrong. We will      have to    .
A. do it over     B.even it out    C.do it in          D.put it down

19. We had to reorder the printed advertisements because the printer completely forgot and the free sample coupons.
A. kept off       B.left out          C.passed out   D. shaved off

20. We’re going to have to   the advertising campaign if we can’t get any TV or radio time.
A.call on          B.call off                      C.drop off        D.drop out

Answers:

1- C
2- A
3- C
4-B
5- C
6-D
7- C
8- B
9- D
10- C
11- C
12- D
13- B
14- A
15- C
16- A
17- C
18- A
19- B
20- B

Other English Posts Useful For All Competitive Exams





English Grammar Questions for Competitive exams SSC CGL English Grammar Questions for Competitive exams SSC CGL Reviewed by SSC-IBPS on 17:26:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.