English Grammar Fill in the Blanks for IBPS RRB SSC CGL Exams

English Grammar Fill in the Blanks for IBPS RRB SSC CGL Exams


1. The man I ______ yesterday is my high school teacher.
A. came across          
B. come across          
C. has come across   
D. had come across

2. My watch is new. It______ perfect time.
A. kept
B. had kept     
C. keeps         
D. will keep

3. Do you mind_______ here?
A. I sit 
B. my sitting   
C. my siting    
D. I sitting

4. I can hardly imagine Mike ______across the Atlantic Ocean all by himself.
A. sail 
B. to sail         
C. sailing        
D. sailling

5. I would appreciate_____ back this afternoon.
A. you to call  
B. you call      
C. you’re calling         
D. your calling

6. No one enjoys______ in public.             
A. to be made fun of 
B. making fun of        
C. being made fun of 
D. to make fun of

7. If you keep______ in English, your oral English will improve.
A. to talk         
B. talking        
C. talk 
D. having talked

8. You wanted that, .......... ?                       
A. would you  
B. didn’t you   
C.wouldn’t you           
D.do you

9. He saw that .......... ?
A. is he           
B. won’t he     
C. didn’t he     
D. doesn’t he

10. You know that’s right______?
A. would you  
B. wouldn’t you          
C. don’t you    
D. didn’t you

11. He will be coming______?
A. is he           
B. did he         
C. doesn’t he  
D. won’t he

12. After all this time you’d think he’d have forgotten____ ?
A. didn’t you   
B. wouldn’t you          
C. don’t you    
D. do you

13. Has the advertising agency ---------- the new promotional material yet? I need it by this afternoon.
A. dropped off
B. dropped in  
C. dropped out           
D. dropped by

14. We need to           the price of the product, which is relatively high, and focus on  its quality as a selling point.
A. back down 
B. break down
C. play down  
D.settledown                                                                                                                                    
15. Have you______ another interesting product features that we could emphasize in the ads?
A. come across                      
B. drawn out   
C. gotten across         

D. made out

16. We’ve decided to ______ billboards and use more double-page spreads instead.
A. back off. On          
B. comes down with  
C. cut back on           
D. drop off

17. This poster is horrible and can’t be used. The colors and images are all wrong. We will_____ have to
A. do it over    
B. even it out  
C. do it in        
D. put it down

18. We had to reorder the printed advertisements because the printer completely forgot and _____ the free sample coupons.
A. kept off      
B. left out        
C. passed out 
D. shaved off

19. We’re going to have to _____ the advertising campaign if we can’t get any TV or radio time.
A. call on        
B. call off                    
C. drop off      
D. drop out

20. This commercial doesn’t seem to promote the product. Can you explain to me how dancing chickens sport shoes?
A. pan out as  
B. hold up to   
C. add up to   
D. have to do with

Answers:

1- A
2- C
3- B
4-  C
5-  D
6- C
7- B
8- D
9- C
10- C
11- D
12- B
13- A
14- C
15- A
16- C
17- A
18- B
19- B
20- D
                                               
Read More


Idioms and Phrases List For Competitive Exams 
English Grammar Fill in the Blanks for IBPS RRB SSC CGL Exams English Grammar Fill in the Blanks for IBPS RRB SSC CGL Exams Reviewed by SSC-IBPS on 20:55:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.