Computer Awareness bits for IBPS RRB PO Clerk other Exams

Computer Awareness bits for IBPS RRB PO: Hi Viewers in this post we are given the Computer Awareness Questions are asked in the previous year examination like as IBPS PO.IBPS RRB Exams SBI Clerk & PO Exams. These bits are helpful to analysis which type of questions coming in the written exams.

Computer Awareness bits for IBPS RRB PO other Exams

1. What is correcting errors in a program called?
A) Compiling
B) Debugging
C) Grinding
D) Interpreting
Answer: B

2. A compiler translates a program written in a high-level language into ……….
A) Machine language
B) An algorithm
C) A debugged program
D) Java
Answer: A

3. This can be another word for program ____
A) Software
B) Disk
C) Floppy
D) Hardware
Answer: A

4. The person who writes and tests computer program is called a ……..
A) Programmer
B) Computer scientist
C) Software engineer
D) Project developer
Answer: A

5. Hardware includes _________
A) All devices used to input data into a computer
B) Sets of instructions that a computer runs or executes
C) The computer and all the devices connected to it that are used to input and output data
D) All devices involved in processing information including the CPU, memory and storage
Answer: C

6. The role of a …….. Generally is to determine buyers, needs and mate it to the correct hardware and software.
A) Computer scientist
B) Computer sales representative
C) Computer consultant
D) Corporate trainer
Answer: B

7. Which is the part of a computer that one can touch and feel?
A) Hardware
B) Software
C) Programs
D) Output
Answer: A

8. A series of instructions that tells a computer what to do and how to do it is called a ………
A) Program
B) Command
C) User response
D) Processor
Answer: A

9. Which of the following statements is true concerning?
A) Virtual memory is the space on the hard drive where the O.S. begins to store data when it because memory bound
B) Accessing data from RAM is slower than accessing data from virtual memory
C) Both of these
D) If a computer is memory bound, adding more RAM will not solve the problem
Answer: C


10. Copying computer program or software without permission of its author is called ...
A) Highway robbery
B) Larceny
C) Software piracy
D) Embezzlement
Answer: C

Read More:



Indian Polity Previous Year Asked Questions with Answers
Computer Awareness bits for IBPS RRB PO Clerk other Exams Computer Awareness bits for IBPS RRB PO Clerk other Exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:00:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.