Biology Questions and Answers General Science Bits for All Competitive

Biology Questions and Answers: in General Science Biology is also the most important topics. From this Topic every exam more than 2-4 questions are coming in the Competitive Exams. In this post we give the last previous year multiple choice questions with Answers useful for the candidate’s preparation.

Biology Questions and Answers for All Competitive Exams

1. The virus is said to be?
A) Living
B) Nonliving
C) Transitional group between living and nonliving
D) Living that cannot be multiple
Answer: C

2. TMV is related to?
A) Virus
B) Evolution
C) Algae
D) Reproduction of
Answer: A

3. The disease hydrophobia is caused due to?
A) Bacteria
B) Fungi
C) Virus
D) Algae
Answer: C

4. Which one of following contains no enzyme?
A) Bacteria
B) Virus
C) Lichen
D) Algae
Answer: C

5. The virus which attacks the bacterial cell is called?
A) Tobacco mosaic virus
B) Cyanophage
C) Bacteriophage
D) Mycophages
Answer: C

6. HIV often changes its shape due to the presence of an enzyme is called?
A) Reverse transcriptase
B) Enterokinase
C) Nucleotidase
D) Nucleotidase
Answer: A

7. A virus which contain RNA as genetic material?
E) Reveries
F) Reterovirus
G) Ribo virus
H) All
Answer: D

8. The water of holy Ganges river is pure due to a presence of?
A) Cyanophages
B) Hydrophytes
C) Bacteria
D) Bacteriophages
Answer: D

9. The fact that support the concept that virus is living is that they?
A) Multiply themselves
B) Made up of common chemical
C) Cause disease
D) Can pass through cell membrane
Answer: A

10. The first successful vaccine against viral disease?
A) Louis pateur
B) Edward Jenner
C) Ivanowski
D) W.M.Stanley
Answer: B


Read More




Biology Questions and Answers General Science Bits for All Competitive Biology Questions and Answers General Science Bits for All Competitive Reviewed by Honey on 18:33:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.