Biology Previous Year Asked Questions with answers fir SSC CGL Other Exams

Biology Previous year Asked Questions: Dear Students Staff Selection Commission CGL Tier 1 Exam date is near. Here we give the 10 most important previous year asked bits in the all competitive like as SSC CGL, SSCCHSL, Railway, RRB NTPC and Other Exams.


Biology Previous year Asked Questions for SSC CGL

1. Which one among the following statements about stomach is not correct?
A) Stomach act as a temporary reservoir
B) Stomach mixes food with gastric juice
C) Stomach secretes lipase and amylase in gastric juice
D) Rate of stomach emptying depends on the type of food
Answer: C

2. Which one of the following organs breaks fat to produce cholesterol?
A) Intestine
B) Liver
C) Lungs
D) Kidneys
Answer: B

3. An individual whose blood type is B may in an emergency donate blood to a person whose blood type is ____
A) B or A
B) AB or A
C) A or O
D) AB or B
Answer: D

4. Which one among the following statements regarding cell is not correct?
A) Shape an size of cells are related to specific function
B) Some cell have changing shapes
C) Each cell has its own capacity to perform
D) Same type of cell are present in all body tissues
Answer: D

5. Insulin was discovered by ____
A) F. Banting
B) Edward Jenner
C) Ronald Ross
D) Frederick Sanger
Answer: D

6. Which of the following is a good source of vitamin ‘E’?
A) Meat
B) Ghee
C) Yellow yolk
D) Fresh vegetable
Answer: D

7. Bile is secreted by ____
A) Gall bladder
B) Liver
C) Bile duct
D) Pancreas
Answer: A

8. The largest organ of human body is  ___-
A) Heart
B) Brain
C) Liver
D) Kidney
Answer: C

9. Name the vitamin not found in any animal food:
A) Vitamin B₁₂
B) Vitamin C
C) Vitamin D
D) Vitamin K
Answer: B


10. Which part became modified as the tusk of an elephant?
A) Canine
B) Premolar
C) Second incisor
D) Mular
Answer: C


Read More:



Biology Previous Year Asked Questions with answers fir SSC CGL Other Exams Biology Previous Year Asked Questions with answers fir SSC CGL Other Exams Reviewed by SSC-IBPS on 13:47:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.