Computer General Knowledge Questions Competitive Exams for IBPS RRB PO Clerk SSC CGL Exams

Computer General Knowledge Questions Competitive Exams

1. The term …. Designates equipment that might be added to a computer system to enhance its functionality.
A) Digital device
B) System add-on
C) Disk pack
D) Peripheral device
Answer: D

2. Which is the best definition of a software package?
A) An add-on for your computer such as additional memory
B) A set of computer programs used for a certain function such  as word processing
C) A protection you can buy for a computer
D) The box, manual and license agreement that accompanies commercial software
Answer: B

3. If a new device is attached to a computer, such as a printer or a scanner, its …. Must be installed before the device can be used.
A) Buffer
B) Driver
C) Pager
D) Server
Answer: B

4. Compiling creates a(n) ……
A) Program specification
B) Algorithm
C) Executable program
D) Subroutine
Answer: C

5. What disk is used to cold boot a PC?
A) Setup disk
B) System disk
C) Diagnostic disk
D) Program disk
Answer: B

6. The process of writing out computer instructions is known’s as……
A) Assembling
B) Compiling
C) Executing
D) Coding
Answer: D

7. The general term “peripheral equipment” is used for ……..
A) Any device that is attached to a computer system
B) Large-scale computer systems
C) A program collection
D) Other office equipment not associated with a desktop computer
Answer: A

8. Which process checks to ensure the components of the computer are operating and connected properly?
A) Booting
B) Processing
C) Saving
D) Editing
Answer: A

9. What happens when you boot up a PC?
A) Portions of the operating system are copied from disk into memory
B) Portions of the operating system are copied from memory onto disk
C) Portions of the operating system are compiled
D) Portions of the operating system are emulated
Answer: A

10. Hardware includes …….
A) All devices used to input data into a computer
B) Sets of instructions that a computer runs or executes
C) The computer and all the devices connected to it that are used to input and output data
D) All devices involved in processing information including the central processing unit, memory, and storage
Answer: C


Read More:



Computer General Knowledge Questions Competitive Exams for IBPS RRB PO Clerk SSC CGL Exams Computer General Knowledge Questions Competitive Exams for IBPS RRB PO Clerk SSC CGL Exams Reviewed by SSC-IBPS on 20:26:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.