SSC Previous Year Question Paper with Answer for CGL, CPO and Stenographer Exams

SSC Previous Year Question Paper with Answer: Staff Selection Commission has Released the so many notifications for the calendar year 2017-2018. Most of the candidates are preparing for the SSC CGL, SSC CPO, SSC CHSL, SSC Stenographer and Junior Hindi Translator Exams. Here we give Previous year questions with answers for UseFul for preparing all Staff Selection Commission Board Conducted written test.

SSC Previous Year Question Paper with Answer

1. Which one of the following edicts mentions the personal name of Ashoka?
A. Kalsi
B. Rummindei
C. Special Kalinga Edict
D. Maski
Answer: D

Q2. The Ashoka major rock edicts which tell us about the Chola, Pandya, Satya Putra and Kerelaputta?
A. I and VII
B. II and III
C. II and XII
D. II and XIII
Answer: D

3. India’s 1st atomic power station is located in
A. Narora, UP
B. Kalpakkam, Tamil Nadu
C. Tarapur, Maharastra
D. Kaiga, Karnataka
Answer: C

4. Which of the following reactors is planned with foreign collaboration?
A. Mahi, Banswara
B. Gorakhpur, Haryana
C. Chutka, Madhya Pradesh
D. Kudankulam, Tamil Nadu
Answer: D


5. Clotting of blood involves?
A) Drying due to evaporation of plasma
B) Denaturation of albumins by thrombin
C) Hemolysis of RBC
D) Change of fibrinogen to fibrin by thrombin
Answer: D

6. By inserting a soft iron piece into the solenoid, the strength of the magnetic field?
A) Increase
B) Decrease
C) First increase then decrease
D) Remains unchanged
Answer: A

7. If the current in the core decreases, the strength of the magnetic field?
A) Decreases
B) Increase
C) Remains same
D) None of these
Answer: A

8. The removal of gangue from the ore is collected?
A)  Concentration
B) Liquation
C) Hand picking
D) Leaching
Answer: A


9. Cassiterite is concentrated by?
A) Hand picking
B) Levigation
C) Electromagnetic separation
D) Wifely table method
Answer: C

10. Once information is input into a computer it becomes ………
A) Objects
B) Data
C) Ideas
D) Facts
Answer: B


Read More:



SSC Previous Year Question Paper with Answer for CGL, CPO and Stenographer Exams SSC Previous Year Question Paper with Answer for CGL, CPO and Stenographer Exams Reviewed by Honey on 19:55:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.