SSC Previous Year Question Paper asked bits with answers

SSC Previous Year Question Paper: SSC Board has conducted the online exam for the SSC CGL from 1st August to 20th August 2017 at different examination centers in India. So many numbers of candidates are eagerly waiting for these SSC Combined graduate level Prelims exam 2017. In this post we are providing some Important Previous year asked questions with answers. SSC CGL Tier 1 model practice bits are helpful for the who are preparing for the Staff Selection Commission Exams.

SSC Previous Year Question Paper bits with answers

1. Who admits a new State to the Union of India?
A.  President
B.  Supreme Court
C.  Prime Minister
D.  Parliament
Answer: D

2. A law made by the Judiciary is known as
A.  Ordinary law
B.  Case law
C.  Rule of law
D.  Administrative law
Answer: B

3. The pressure in a liquid at a given depth below the surface?
A) Is always exerted downward
B) Is the same in all directions
C) Equals the total weight of liquid above the depth
D) Depends upon the amount of liquid below the depth
Answer: B

4. It is easier to swim in a sea water than in ordinary water because?
A) Atmospheric pressure is highest at sea level
B) Sea water contains salt
C) Density of sea water is highest than that of ordinary water
D) Density of sea water is less than that of ordinary water
Answer: C

5. Who influenced Mahadev Govind Ranade to establish Prathana Samaj in Bombay?
A.  Raja Ram Mohan Roy
B.  Devendra Nath Tagore
C.  Keshav Chandra Sen
D.  Tek Chand Mitra
Answer: C

****** SSC CGL Practice Sets ******

6. Ganpati Festival in Maharashtra was started by
A.  Bal Gangadhar Tilak
B.  Gopal Krishna Gokhale
C.  Aurobindo Ghosh
D.  Bipin Chandra Pal
Answer: A                  

7. AGNI-II has a range of
A. 500 km
B. 1000 km
C. 1500 km
D. 2000 km
Answer: D

8. Akash is a __________ missile
A.  Surface-to-air
B.  Air-to-surface
C.  Surface-to-surface
D.  Air-to-air
Answer: A


9. Spores of which of the following is used as medicine?
A) Lycopodium
B) Algae
C) Fungi
D) Water ferm
Answer: D

10. The lowest layer of earth’s atmosphere is?
A) Troposphere
B) Stratosphere
C) Mesosphere
D) Ionosphere
Answer: A


Read More:


SSC Previous Year Question Paper asked bits with answers SSC Previous Year Question Paper asked bits with answers Reviewed by SSC-IBPS on 14:27:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.