SSC Previous Question Papers with Answers CGL Asked Questions





SSC previous question papers with answers: Staff Selection ComSSCsion is going to conduct the written test for the combined graduate level (CGL Tier 1) within a few weeks of time. SSC is one of the largest recruitment boards in India. From SSC Recruitment Board Every year different type of vacancies notification released like as SSC CGL, SSC Combined Higher Secondary Level (CHSL), Staff Selection Commission MTS (Multitasking operator), SSC CPO etc…. in the every Competitive exam SSC Syllabus is same but examination pattern changes. Here we give the Most Important asked questions in SSC Previous year questions with answers below. All over India a huge number of candidates are preparing for these SSC CGL. We give some SSC cgl practice set it helpful for your preparations.


SSC Previous Question Papers with Answers

1. Animal goes under winter sleep due to low temperature is called ……
A) Mutation
B) Regeneration
C) Hibernation
D) Aestivation
Answer: D

2. The acid used in eye wash is?
A) Oxalic acid
B) Nitric acid
C) Boric acid
D) None
Answer: C

3. Which of these keys is not a number keypad?
A) Ctrl
B) Del
C) Enter
D) Num lock
Answer: A

4. Who among the following developed the concept of human development index?
A) Amartya sen
B) A.S.Kadir
C) Alva mydal
D) Mehboob-ul-haq
Answer: D

5. The ocean of storms is the name given to?
A) Atlantic ocean
B) Pacific ocean
C) A waterless area on moon surface
D) None of these
Answer: C


6. Amongst the following, who co-operated with raja ram Mohan Roy in the implementation of his educational programmers?
A) Dwarkanath Tagore
B) David hare
C) Henri Vivian derozio
D) William Jones
Answer: B





7. The magnetic induction associated with currents flowing in a hollow copper tube will be?
A) Only inside
B) Only out side
C) Both inside and outside
D) Neither inside nor outside
Answer: B

8. The 79th amendment of the Indian constitution is related to?
A) Centre-state relations
B) Establishment of two political parties
C) Fundamental rights
D) Reservation of SCs and STs in the Lok Sabha and state assemblies
Answer: D

9. The simple interest accrued on an amount of Rs. 2500 at the end of 6 yr is Rs. 1875. What would be the simple interest accrued on an amount of Rs. 6875 at the same rate and same period?  
A) Rs. 4556.5
B) Rs. 5156.25
C) Rs. 4895.25
D) Rs. 5245.5
Answer: B

10. The shade of swords is a book written by?
A) M.J.Akbar
B) Manil suri
C) Urmila lanba
D) Vasant potdar
Answer: A

SSC Previous Question Papers with Answers CGL Asked Questions SSC Previous Question Papers with Answers CGL Asked Questions Reviewed by Honey on 11:23:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.