SSC CGL Polity One Liner Gk Questions with Answers Prelims Exam Bits

SSC CGL Polity One Liner Gk Questions with Answers: Staff Selection commission Combined Graduate level Prelims examination conducts from 1st August to 20th August at different exam centers in India. Here we give the Indian Polity One liner General Knowledge Questions with Answers. These bits are useful to remember easily. Our team ssc-ibps give previous year questions in CGL Exams.
   




SSC CGL Polity One Liner Gk Questions with Answers


1. The ultimate responsibility of taking due action on the comments of the C & AG vests with:
Answer: Parliament

2. Constitutional safeguards to civil servants are ensured by
Answer: Art. 311

3. The accounts of the Union and of the States shall be kept in such form as prescribed by:
Answer: President of India in consultation with CAG of India

4. Who is the first Muslim president of India?
Answer:  Zakir Husain

5. Who was the first president of India elected without opposition?
Answer: Neelam Sanjiva Reddy

6. Which amendment is known as Mini constitution?
Answer: 42nd Amendment (1976)

7. In which amendment did Right to property is removed from the Fundamental Rights?
Answer: 44th Amendment (1978)

8. Which amendment created the National Capital Territory of Delhi?
Answer: 69th Amendment (1991)

9. What is the guiding philosophy of the Bhartiya Janata Party?
Answer: Integral humanism

10. The USA and UK are examples of:
Answer: Two-party system





Read More:


SSC CGL Polity One Liner Gk Questions with Answers Prelims Exam Bits SSC CGL Polity One Liner Gk Questions with Answers Prelims Exam Bits Reviewed by SSC-IBPS on 20:33:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.