SSC CGL Tier 1 Previous year asked questions CBT Important Bits

SSC CGL Tier 1 Previous year asked questions: Staff Selection Commission Conducted the Online Computer based Test for The Combined Graduate Level Tier 1 Examination on the month 1st August 2017 to 20th August 2017 onwards. All Over India so many numbers of candidates are preparing for this CGL CBT Test. Here we give previous year SSC CGL asked Questions and also available SSC CGL Previous year papers PDF to helpful to preparation.






SSC CGL Tier 1 Previous year asked questions

1. Litmus is obtained from?
A) Bacteria
B) Fungi
C) Algae
D) Lichen
Answer: D

2. Which variety of glass is used for the manufacture of optical glasses?
A) Sodium glass
B) Flint glass
C) Ground glass
D) Quartz
Answer: B

3. A(n) ……..converts and executes one statement at a time.
A)  Compiler
B) Interpreter
C) Converter
D) Instructions
Answer: B

4. Which of the following is the chief characteristic of mixed farming?
A) Cultivation of both cash crops and food crops
B) Cultivation of two or more crops in the same field
C) Rearing of animals and cultivation of crops together
D) None of these
Answer: C

5. In the case of saturated air, the column of air tends to be in stable equilibrium when the prevailing lapse rate?
A) Is equal to the wet adiabatic lapse rate
B) Is more than the wet adiabatic lapse rate
C) Is less than the wet adiabatic lapse rate
D) Does not vary with the wet adiabatic lapse rate
Answer: B




6. Satyartha Prakash was written by?
A) Raja ram mohan roy
B) Mahatma gandhi
C) Swami vivekananda
D) Swami dyanand saraswati
Answer: D

7. Who was the founder of the Radha Swami Satsang?
A) Haridas Swami
B) Siva Dayal Saheb
C) Siva Narayan Agnihotri
D) Swami shraddha Nanda
Answer: B

8. Among the following political leaders of South India, who has not acted in any film?
A) N.T rama rao
B) M.G.Ramachandran
C) C.N.Annadurai
D) Jayalalitha
Answer: C





9. A moving charged is subjected to an external magnetic field. The change in the kinetic energy of the particle?
A) Increases with the increase in the field strength
B) Decreases with the increases in the field strength
C) Is always zero
D) Depends on whether the field is uniform or non-uniform
Answer: C

10. Which of the following states/union territory has a legislative assembly consisting of only 30 members?
A) Pondicherry
B) Mizoram
C) Goa
D) All of these
Answer: A



SSC CGL Tier 1 Previous year asked questions CBT Important Bits SSC CGL Tier 1 Previous year asked questions CBT Important Bits Reviewed by Honey on 14:41:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.